Barcelona

El govern posa en marxa el web Catalonia Votes per defensar la consulta arreu del món

El govern posa en marxa aquest canal en anglès, francès i alemany per defensar la consulta a l'estranger

Televisió de CatalunyaActualitzat

Paral·lelament a les negociacions contínues, departament per departament, amb el govern del PP per aconseguir finançament, l'executiu català no té cap intenció de frenar l'aposta pel dret a decidir. I, en el camí per internacionalitzar el missatge, s'ha obert al públic el web Catalonia Votes, al qual TV3 ha tingut accés en exclusiva.

Es tracta d'un canal directe d'informació, en anglès, francès i alemany, dirigit a responsables institucionals internacionals, mitjans de comunicació, creadors d'opinió i ciutadans interessats. S'hi explica el perquè d'un referèndum, amb una cronologia que passa des de l'aprovació de l'Estatut del 2005 fins al "no" del Congrés del 8 d'abril. S'insisteix en el suport social al procés, amb veus com les dels dirigents sindicals i col·lectius com Súmate o la Taula del Tercer Sector.

El web, encapçalat per un compte enrere per al 9-N, dóna detalls de la pregunta, la data i les vies legals per fer la consulta. Per exemple, destaca que els experts indiquen que hi ha cinc vies legals diferents dins de la Constitució i en el dret internacional per poder fer el referèndum. A més, inclou intervencions dels partits, la majoria en anglès. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, insisteix que serà un procés negociat i el president Mas parla de la majoria social que vol la consulta.

El web fa referència a altres processos d'independència, com el d'Escòcia, i anirà recollint notícies i documents sobre el dret a decidir.

Al llarg del primer dia de funcionament, el web ha atret força usuaris. Segons les dades d'audiència més de 4.000 usuaris únics han visitat la pàgina web i més de 2.500 han fet "m'agrada" a la pàgina del Facebook.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut