Parlament de Catalunya

CiU i ERC rebutgen les esmenes a la totalitat dels pressupostos i en possibiliten la tramitació parlamentària

Els 70 vots dels grups de Convergència i Unió i Esquerra Republicana han tombat les cinc esmenes a la totalitat que havia presentat l'oposició. Els grups de l'oposició han coincidit a demanar a Mas-Colell més detalls de les privatitzacions que pensa fer per obtenir ingressos.

RedaccióActualitzat

Llum verda per a la tramitació parlamentària dels pressupostos del 2014. Els 70 vots dels grups de Convergència i Unió i Esquerra Republicana han tombat les cinc esmenes a la totalitat que havia presentat l'oposició. A l'espera de l'aprovació definitiva al desembre després de les esmenes parcials, els comptes de la Generalitat per a l'any vinent obren la porta al fet que part dels 2.294 milions d'euros que l'executiu preveu obtenir el 2014 per privatitzacions i venda de patrimoni s'obtinguin gràcies a majors ingressos procedents del model de finançament.

Al matí, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha defensat uns pressupostos marcats per la pujada de taxes i impostos, com el de successions. Els comptes també preveuen un increment dels ingressos a través de privatitzacions d'immobles i serveis. Mas-Colell, tot i admetre que no són els números ideals, ha afegit que, després de retallar la despesa un 22% els últims 3 anys, s'ha arribat "al límit de reduir despesa sense que es produeixi un deteriorament greu dels serveis públics".

Els grups de l'oposició han coincidit a demanar a Mas-Colell més detalls de les privatitzacions que pensa fer per obtenir ingressos. El PSC ha qualificat aquests pressupostos d'antisocials, mentre que el PP ha acusat el govern de voler vendre's l'estat abans de construir-lo. Iniciativa-Esquerra Unida ha lamentat que Esquerra Republicana doni suport a aquests números, mentre que C's ha lamentat que hi hagi una "gran retallada social" a canvi d' assegurar-se "la partida del referèndum" del 2014. Per últim, la CUP els considera "una autèntica declaració de guerra a les classes populars".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut