Els reis reben a la Zarzuela l'escriptor José Manuel Caballero Bonald. (Foto: EFE)
Els reis reben a la Zarzuela l'escriptor José Manuel Caballero Bonald. (Foto: EFE)
Madrid

El rei reapareix un mes i mig després de l'operació: "Aviat estaré donant guerra un altre cop"

El monarca ha reprès la seva agenda d'actes públics després de l'operació, el 3 de març, amb una audiència pública al seu despatx del Palau de la Zarzuela amb l'escriptor José Manuel Caballero Bonald, últim premi Carvantes.

RedaccióActualitzat
El rei Joan Carles ha reprès la seva agenda d'actes públics aquest dilluns, un mes i mig després de l'última operació d'hèrnia discal, en una audiència pública on ha mostrat un bon estat d'ànim i ha manifestat que té ganes de tornar a l'activitat. "Aviat estaré donant guerra un altre cop", ha dit.
 
El rei, al costat de la reina, ha rebut al seu despatx al Palau de la Zarzuela l'escriptor José Manuel Caballero Bonald, l'últim autor guardonat amb el premi Cervantes.
 
Després que el 3 de març va ser operat d'una doble hèrnia discal, la novena intervenció a la qual se sotmet, que el va fer estar sis dies ingressat a la Clínica La Milagrosa de Madrid, el monarca ha rebut dret i sense el suport de cap crossa Caballero Bonald i la seva dona.  
 
Com altres vegades que el rei ha estat intervingut, la trobada s'ha fet directament al seu despatx i s'ha evitat que sortís a rebre'l al Saló d'Audiències donat que la rehabilitació encara no s'ha completat.

El govern Rajoy no demandarà Corinna per haver dit que va fer treballs gratis per a l'executiu
 
D'altra banda, aquest dilluns s'ha sabut també que el govern no demandarà Corinna zu Sayn-Wittgenstein, més coneguda com l'amiga del rei, per les declaracions en les quals va afirmar haver fet treballs gratis per a l'executiu i en afers confidencials.  Izquierda Unida, partit liderat per Cayo Lara, havia demanat al govern espanyol que aclarís si tenia intenció de denunciar a l'aristòcrata per haver fet aquestes afirmacions que l'executiu Rajoy va desmentir.  
 
En la seva resposta per escrit, el govern espanyol assenyala que "interposar accions judicials suposa usar els mitjans jurídics de l'Estat, cosa que el govern espanyol només fa si és en favor de l'interès general i en cap cas per fer desmentiments".  En un comunicat, Izquierda Unida ha considerat que amb aquesta resposta el govern Rajoy demostra que "no l'importen les mentides" d'aquesta princesa alemanya i prefereix "donar per acabat el tema".
 
El portaveu d'IU, José Luis Centella, ha considerat que el govern de Rajoy no vol entrar en un assumpte que "pot posar en qüestió entramats on el que és privat i el que és públic s'han pogut barrejar".
Anar al contingut