Pyongyang

Pyongyang activa els míssils per si cal atacar bases militars nord-americanes al Pacífic

Preocupació internacional pels últims moviments de Corea del Nord. Des d'aquest divendres, els míssils del país estan preparats i apuntant les bases nord-americanes a Corea del Sud i al Pacífic. Fa setmanes que Pyongyang protagonitza una escalada d'amenaces verbals contra els Estats Units en resposta a les últimes sancions que li van imposar les Nacions Unides.

RedaccióActualitzat
Corea del Nord continua intensificant el discurs bel·ligerant contra els Estats Units i Corea del Sud en resposta a les últimes sancions que li van imposar les Nacions Unides. Aquest divendres ha passat de les paraules als fets i els seus míssils ja apunten contra els objectius enemics.
 
Kim Jong-un ha ordenat activar els míssils de llarg abast per tenir-los a punt per disparar en qualsevol moment contra les bases militars nod-americanes al Pacífic, inclós Hawai i Guam, i també les de Corea del Sud. Kim Jong-un també ha dit que és hora de passar comptes amb els Estats Units, a qui responsabilitza de l'escalada de tensions.
 
El gest de Pyongyang arriba just després que els Estats Units van enviar bombarders invisibles del tipus B2 a Corea del Sud, com a part d'unes maniobres entre els dos aliats que han irritat Corea del Nord.
 
El poble nord-coreà no ha tardat a reaccionar en forma de mobilització popular massiva al centre de Pyongyang en suport al seu líder just després que aquest ha fet una crida a estar preparats per al combat. "Morin els imperialistes nord-americans" o "Fora els agressors nord-americans", deien algunes pancartes que recorden la guerra freda.
 
A l'expectativa

La península de Corea està acostumada a l'intercanvi d'hostilitats verbals i fins i tot a moviments militars però aquesta vegada la temperatura s'ha elevat fins a nivells no vistos des de fa una dècada.
 
En aquest estira-i-arronsa, fa unes setmanes Corea del Nord va amenaçar Washington amb la possibilitat d'un atac nuclear preventiu. Dimecres va tallar la línia de comunicació habitual amb Corea del Sud i va dir que "la guerra podia esclatar en qualsevol moment".
 
No es descarta algun tipus d'acció militar concreta, com el bombardeig nord-coreà de fa tres anys contra l'illa sud-coreana de Yion Piong. No s'espera en canvi cap confrontació a gran escala, en part per la diferència d'arsenal entre els dos bàndols de la disputa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut