Madrid

Rubalcaba adverteix el PSC que "si el debat se centra en el dret a decidir no hi haurà sortida"

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha ofert al PSC la "reforma federal" de la Constitució com a solució al problema català, ja que "si el debat se centra en el dret a decidir, no hi haurà sortida", segons ha dit als assistents al Comitè Federal del partit reunit a Ferraz.

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha ofert al PSC la "reforma federal" de la Constitució com a solució al problema català, ja que "si el debat se centra en el dret a decidir, no hi haurà sortida" , segons ha dit als assistents al Comitè Federal del partit reunit a Ferraz.

Rubalcaba ha argumentat que el problema de Catalunya es pot abordar per "dos camins possibles": el del dret a decidir i el de la reforma de la Constitució. Segons la seva opinió, pel primer camí "no hi haurà sortida, no trobarem una solució. És un sí o un no". "La resta d'Espanya mai acceptarà que una part decideixi sobre una cosa que afecta el tot, i el PSOE tampoc", ha recalcat.

Per això ha defensat que cal posar "sobre la taula un altre camí, el nostre camí, el de la reforma federal de la Constitució Espanyola". "Avui la porto aquí com una oferta del PSOE al PSC, és clar, i a Catalunya", ha proclamat Rubalcaba, que ha comparat el "diàleg" i les "reformes" dels socialistes amb la "confrontació nacionalista" i l'"immobilisme" del PP.

En la referència a Catalunya que ha fet en el discurs, el líder del PSOE ha reiterat la seva voluntat de seguir amb el PSC el camí que van iniciar fa més de 30 anys. Ha ressaltat la "importància que té el PSC per al PSOE i per a Espanya" i ha assegurat que és "molt més" el que els uneix que el que els separa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut