Imatge d'arxiu de l'expresident del govern espanyol José María Aznar (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de l'expresident del govern espanyol José María Aznar (Foto: EFE)
Mèxic

Aznar assegura que "ningú trencarà Espanya" i avisa que caldrà "atenir-se a les conseqüències"

L'expresident espanyol José María Aznar assegura que ningú no trencarà Espanya. Per Aznar, qui ho intenti, s'equivocarà greument i adverteix que hi haurà conseqüències.

RedaccióActualitzat
L'expresident espanyol, José María Aznar, ha pujat a l'escenari de les malmeses relacions entre Catalunya i Espanya. El polític del PP ha entrat de ple en el debat sobre la independència de Catalunya. Aznar nega amb contundència qualsevol possibilitat de secessió i alerta que intentar-ho tindrà conseqüències.

"Ningú trencarà Espanya". Amb aquesta frase, Aznar ha tancat tota possibilitat d'independència. Des de la capital de Mèxic, l'expresident espanyol ha afegit, a més, que els que "juguen frívolament a calar foc" cometen una irresponsabilitat i hauran d'"atenir-se a les conseqüències".

Aznar ha afegit que els qui ataquen l'Estat o qüestionen l'existència de la nació, ataquen també el dret de tots a decidir en comú sobre les regles de convivència. Segons Aznar, "Espanya és una de les nacions més antigues de la història i una de les més rellevants del món".

Tot i això, Aznar ha reconegut que "un estat pot organitzar-se de diferents maneres. Pot ser un estat unitari o federal; centralitzat o descentralitzat. Però el que no pot ser és un estat residual ni de bon tros un estat fràgil, confús i absent".

L'expresident ha fet aquestes declaracions a Mèxic, en un acte convocat per la FAES, la fundació que ell presideix, i el Consell Mexicà d'Afers Internacionals.
Anar al contingut