L'exconseller i diputat Ernest Maragall en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
L'exconseller i diputat Ernest Maragall en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

El PSC demana a Ernest Maragall que obri una reflexió seriosa sobre el seu paper com a diputat del grup

La direcció considera molt greu que Ernest Maragall votés diferent del grup socialista en el debat sobre el pacte fiscal. El PSC no descarta aplicar mesures disciplinàries que anirien des d'una multa fins a la seva expulsió del grup.

RedaccióActualitzat
El Partit dels Socialistes de Catalunya està molest amb el vot de l'exconseller i diputat Ernest Maragall durant el ple del pacte fiscal i per això li ha demanat que "obri una reflexió seriosa i profunda sobre el seu paper com a diputat en el grup". La direcció considera molt greu que Ernest Maragall votés diferent del PSC en el debat sobre el pacte fiscal, una qüestió que s'havia debatut a bastament en els òrgans del partit.

El secretariat del PSC s'ha reunit per tractar la qüestió i han decidit no prendre encara cap decisió en ferm sense abans parlar-ne amb l'exconseller d'Educació. El portaveu del partit, Jaume Collboni, ha explicat, en aquest sentit, que serà el secretari d'Organització, Daniel Fernández, l'encarregat de parlar amb Maragall, i, en funció "de les converses i de com vagi aquest diàleg", la direcció del PSC podria prendre mesures disciplinàries contra Maragall. Aquestes converses, ha dit Collboni, intentaran fer veure a Maragall que trencar la disciplina de vot és especialment greu "tenint en compte la importància del pacte fiscal i com s'ha construït internament la decisió que vam prendre".

De moment, els socialistes no descarten cap mesura. Així, la penalització podria anar des d'una multa fins a la seva expulsió del grup.

Maragall va trencar la disciplina del vot del grup parlamentari i va votar a favor de l'Agència Tributària que proposava el govern en el ple del pacte fiscal, ometent així l'ordre dels socialistes d'abstenir-se en aquest punt.
Anar al contingut