Washington

L'agència de qualificació Moody's baixa tres graons la nota d'Espanya

L'agència d'avaluació financera Moody's ha abaixat tres esglaons, aquest dimecres, la nota del deute espanyol a llarg termini.

RedaccióActualitzat
L'agència d'avaluació Moody's ha rebaixat la nota del deute espanyol fins a deixar-la al límit de "bo escombraries". Moody's ha degradat la solvència creditícia de l'estat tres graons, fins al nivell just per sobre de la categoria considerada especulativa. L'avaluació del deute sobirà espanyol passa de l'actual A3, que equivaldria a un notable baix, a BAA3 amb perspectiva negativa.

Segons justifica l'agència en un comunicat, el rescat de la banca espanyola del cap de setmana passat "augmentarà" la càrrega del deute, el seu "limitat" accés als mercats financers i la "continuada debilitat" de l'economia espanyola.

Al marge de les conseqüències de l'ajuda europea de 100.000 milions d'euros per al sistema financer, l'agència assenyala que Espanya té problemes per finançar-se als mercats.

Moody's segueix la tendència d'una altra agència, Fitch, que la setmana passada també va reduir tres nivells la nota del deute espanyol.

Anar al contingut