Barcelona

El PSC denuncia que CDC omple el congrés d'estelades però dóna el poder al PP

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha recriminat a CDC que hagi omplert el congrés de banderes estelades independentistes i que, per contra, el president, Artur Mas, hagi convertit la popular Alícia Sánchez Camacho en la "vicepresidenta a l'ombra" de la Generalitat.

AgènciesActualitzat
En la primera intervenció davant el Consell Nacional del PSC després de ser elegit primer secretari, Pere Navarro s'ha referit al congrés que CDC celebra aquest cap de setmana a Reus i ha reprotxat la "falta de coherència" dels convergents, amb l'argument que "ser patriota no és portar l'estelada a la solapa", sinó defensar els serveis públics i la dignitat dels ciutadans.

Navarro s'ha preguntat per què CDC omple el congrés de banderes independentistes i després pacta les principals mesures socials i econòmiques del país amb el PP, un partit que, segons ha denunciat, "ha atacat l'autonomia de Catalunya i la societat catalana".

El líder dels socialistes catalans ha recordat que el PP va recollir a tot Espanya "firmes en contra de Catalunya", va presentar el Tribunal Constitucional un recurs contra l'Estatut, s'ha significat en la lluita contra la immersió lingüística a les escoles, ha forçat el projecte del corredor central i ara es proposa rescatar les autopistes de l'entorn de Madrid. "Aquest és el partit amb qui pacta CDC, malgrat que ara facin un congrés ple d'estelades", ha insistit Navarro.

"La vicepresidenta no es diu Joana, es diu Alícia"

El dirigent socialista ha ironitzat sobre la figura de la vicepresidenta de la Generalitat: "No us equivoqueu, no es diu Joana (la vicepresidenta és Joana Ortega), es diu Alícia, Alícia Sánchez-Camacho, la vicepresidenta a l'ombra del govern".

Davant aquesta situació, Navarro ha parafrasejat un dirigent de les joventuts dels socialistes catalans, que aquest cap de setmana també celebren el congrés, i ha denunciat que per una part el govern català reclama la independència però per l'altra és l'executiu "més dependent del PP de la història de Catalunya".

Navarro ha apuntat que el compromís del PSC amb Catalunya és "ferm" i ha retret als convergents que "ser patriota no és portar una 'estelada' a la solapa", sinó defensar un país on els ciutadans puguin viure "amb dignitat", sense haver de pagar per la sanitat i per anar a escoles de qualitat, i que doni oportunitats als aturats i seguretat als treballadors.

"Un país és una bandera, un himne, un idioma, una cultura, una història, però tot això, sense una societat cohesionada, no serveix per a res", ha subratllat Navarro, que ha defensat que el patriotisme implica també construir infraestructures vàlides per al país, millorar els barris i potenciar la investigació universitària.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut