El vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Esteban González Pons. (Foto: EFE)
El vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Esteban González Pons. (Foto: EFE)
València

El PP diu que Kofi Annan i Gerry Adams no tenen "ni punyetera idea" del conflicte amb ETA

Dures paraules des del Partit Popular contra dues de les personalitats internacionals que participaran en la cimera de Sant Sebastià per trobar una sortida al conflicte basc. El vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons, ha afirmat que l'exsecretari general de l'ONU Kofi Annan i el líder del Sinn Féin, Gerry Adams, "no tenen ni punyetera idea" del "tipus de conflicte que s'ha viscut al País Basc".

Actualitzat
Segons González Pons, en les conferències de pau hi ha dos bàndols en guerra i a Espanya "no ha faltat la pau, sinó que ha faltat la llibertat", perquè "els terroristes han matat i els espanyols hem estat una mica menys lliures que la resta dels europeus ".

El vicesecretari de comunicació ha tingut paraules dures contra les figures internacionals que participaran en la trobada de Sant Sebastià. Els ha titllat d'"estrangers" que vénen a una "suposada" conferència de pau al País Basc "pensant que són a Irlanda o a Sud-àfrica". És aquí on ha afegit que "no tenen ni punyetera idea del país on es troben ni quin tipus de conflicte s'hi ha viscut".

Pons reclama als mandataris internacionals que "deixin d'enredar amb la paraula pau, comencin a parlar de llibertat i demanin primer de tot que ETA es rendeixi, que deixi el terrorisme, que abandoni les armes i demani perdó".

El PP és l'únic partit, juntament amb UPyD, que s'ha negat a participar en la trobada de Sant Sebastià.
Anar al contingut