La cancellera alemanya, Angela Merkel, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
La cancellera alemanya, Angela Merkel, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Berlín

Merkel: "El millor que podem fer per Grècia és no especular"

Els líders europeus europeus continuen llançant missatges per intentar calmar els mercats davant els rumos de risc de fallida de Grècia. L'últim ha estat la cancellera alemanya, Angela Merkel, que ha dit que el millor favor que es pot fer per Grècia és no especular. Merkel també ha apel·lat a la necessitat de mantenir la unió a la zona euro davant del risc d'un efecte dòmino no desitjat i de processos incontrolats que podrien afectar altres socis comunitaris.

Actualitzat
"Crec que el millor que podem fer per Grècia és no especular, sinó animar-la a complir amb els compromisos que ha adquirit". Aquestes han estat les paraules textuals d'Angela Merkel per rebutjar taxativament les especulacions sobre una possible declaració d'insolvència per part de Grècia. Angela Merkel també ha volgut cridar a l'ordre els seus socis en la coalició governamental per haver alimentat els rumors sobre Grècia.

La urgència ara, ha dit, és "fer tot el possible per mantenir unida la zona euro, ja que es podria produir amb extrema rapidesa un efecte dòmino no desitjat.

En aquest sentit, el portaveu econòmic de la Comissió Europea, Amadeu Altafaj, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que s'està fent front comú per redreçar la situació.

I avui hi haurà diverses trobades per analitzar la situació:  el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, es reunirà amb el president de la comissió europea, José Manuel Durao Barroso. I a París, el president francès, Nicolas Sarkozy, rebrà el president de la Unió Europea, Herman Van Rompuy.
Anar al contingut