Sitges

El TSJC puntualitza que la sentència respon "a la demanda d'unes persones concretes"

El president del TJSC, Miguel Ángel Gimeno, i la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, han instat a "despolititzar" el debat sorgit arran de la interlocutòria del Tribunal, que insta la Generalitat a incloure el castellà com a llengua vehicular a les aules, i han puntualitzat que la sentència només fa referència a les famílies denunciants, malgrat que admeten que els termes de la resolució han pogut generar dubtes.

Actualitzat
"Els jutges rares vegades fem ultimàtums. Si una interlocutòria volgués canviar tota una legislació, amb dos mesos no n'hi hauria prou", ha declarat Gimeno en el marc de la inauguració a Sitges de l'11è Congrés Notarial Espanyol, i ha afegit que la interlocutòria del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) només fa referència a les peticions de les famílies denunciants, tot i que ha matisat que aquest punt haurà de quedar aclarit en el recurs que la Generalitat ha anunciat que presentarà.

"Aquesta resolució és l'execució d'una sentència que responia a una demanda d'unes persones concretes, i per això interpretar que pot tenir un caràcter general seria excessiu", ha remarcat Gimeno, que ha reconegut, però, que els termes en els quals es pronuncia la interlocutòria "tenen una amplitud que podria portar a dubtes".

El president del TSJC ha fet, a més, una crida a la societat catalana a no caure en el tremendisme, ja que, ha subratllat, diversos tribunals, inclòs el Tribunal Constitucional, han avalat l'actual sistema d'immersió lingüística.

Per la seva banda, Fernández Bozal ha assegurat que el govern complirà la sentència en "els casos concrets" on s'ha interposat una demanda i ha afegit que en la seva resolució el TSJC utilitza els termes "canviar de model", que és el que el govern de la Generalitat haurà de recórrer perquè "pot portar a malentesos".

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una ferma defensa del model d'immersió lingüística i ha avisat que qualsevol intent de canviar-lo fracassarà. Ha estat la primera reacció de Mas a la interlocutòria del TSJC, que tanta polèmica política i crides a la insubmisió per part de la societat civil han aixecat. Malgrat tot, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que el curs començarà amb el català com a única llengua vehicular.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut