Pròxim Orient

Tropes i tancs israelians entren a Gaza en resposta a un atac palestí contra un control fronterer

La violència al Pròxim Orient ha causat la mort d'almenys quatre persones en les últimes hores. Es tracta de dos milicians de Hamas que han mort en l'assalt contra un control militar israelià i el kibbuts de Kerem Shalom, al sud de Gaza. Dos soldats hebreus han mort també en l'enfrontament i un més ha estat segrestat. Sembla que es tracta d'una acció combinada de diverses faccions palestines en resposta a l'assassinat, fa tres setmanes, del líder dels Comitès Populars de la Resistència (CPR), i la mort d'una vintena de civils palestins en atacs aeris israelians.

Actualitzat

Dos militars israelians de la base militar de Telem han mort en un atac a càrrec de milicians palestins, que han passat a través d'un túnel subterrani el territori entre Gaza i Israel. Els morts, un oficial i un soldat, eren a l'interior d'un carro de combat que ha estat atacat per vuit milicians palestins. A més, un tercer soldat no ha estat localitzat i les autoritats temen que els milicians l'hagin segrestat i pretenguin fer-lo servir per aconseguir l'alliberament de presoners palestins. Es tracta de Guilad Shalit, de 19 anys, que va ser reclutat fa onze mesos i estava destinat al Cos de Blindats a base de Telem, en el triangle fronterer entre Gaza, Egipte i Israel. La situació del jove és desconeguda, així com les intencions dels assaltants palestins.

Dos dels vuit palestins responsables de l'atac han mort en l'acció. Els altres sis han tornat al territori autònom de Gaza, sota control de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), i s'han endut el soldat israelià amb ells. A banda del jove segrestat i els dos morts, entre els soldats israelians hi ha quatre ferits, un d'ells de gravetat, que han estat evacuats a l'hospital Soroca de la ciutat de Beer Sheva.

En resposta a l'atac, tropes d'infanteria israelianes amb el suport de carros de combat han entrat a Gaza. Segons fonts militars citades pel diari "Haaretz", la incursió té com a objectiu detenir els terroristes que han perpetrat l'atac, i que encara no han estat arrestats.

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha fet responsables de l'atac el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, i el primer ministre palestí, Ismail Haniyeh. L'exèrcit israelià ha tancat per un temps indefinit els quatre passos fronterers de la franja de Gaza amb Israel, la qual cosa afectarà el pas de persones i mercaderies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut