San Diego

Un segon atac a Sony deixa al descobert dades de 24 milions d'usuaris

Sony ha admès que tem per les dades de 24 milions d'usuaris per un segon atac informàtic. Després que pirates informàtics fessin un atac massiu a les dades d'usuaris de la Playstation Network, ara la multinacional japonesa informa que ha detectat una segona "intrusió il·legal" en els seus sistemes que ha afectat la plataforma de jocs en línia Sony Online Entertainment (SEO). La companyia afirma que el robatori de dades bancàries podria afectar els seus clients d'Espanya, uns 3 milions de persones, segons ha publicat en un comunicat.

Actualitzat
El segon robatori de dades a Sony afecta els usuaris de videojocs "online" per a totes les plataformes virtuals, que inclouen televisors, ordinadors personals, telèfons mòbils i xarxes socials i utilitzen uns 24 milions d'internautes a tot el món.

La companyia nipona ha confirmat que s'han robat les dades de 12.700 targetes de crèdit de fora dels Estats Units i les dades bancàries de 10.000 clients europeus. D'aquests, 174 serien espanyols.

Sony recomana vigilar els moviments dels comptes bancaris i canviar les contrasenyes als seus 3 milions de clients a Espanya, i les entitats de defensa dels consumidros afegeixen la recomanació de donar de baixa les targetes bancàries vinculades als comptes d'usuari de Sony.

En cas d'ús fraudulent de la targeta de crèdit, les possibilitats de reclamació dels clients són escasses, ja que es tracta d'una empresa estrangera i el robatori ha estat als servidors instal·lats als Estats Units.

Segons declara a TV3 Jordi Ferrer, especialista en dret en la tecnologia, "el problema és que aquí difícilment obtindrem una resolució, de forma immediata i de forma ràpida, tant des del punt de vista administratiu com del punt de vista penal, si hi hagués una víctima que volgués reclamar. En aquests casos, el que fan és acumular accions per part de diversos usuaris".

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha iniciat una investigació per determinar la responsabilitat de la filial espanyola.

L'anunci es fa l'endemà de comunicar que es restabliria progressivament els serveis de la PlayStation, tancats pel robatori de dades la setmana passada.

Sony diu que es va adonar d'aquest incident durant una investigació per l'atac de pirates informàtics que va afectar els seus serveis de la xarxa PlayStation Network (PSN), el passat 20 abril.

L'empresa nipona ha explicat en un comunicat que l'escletxa en els sistemes de seguretat de SEO, entitat amb seu a San Diego, al sud de Califòrnia, es va produir entre el 16 i el 17 d'abril.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut