Tòquio

Suspesa la producció en totes les fàbriques de cotxes japoneses

Totes les fàbriques de cotxes del Japó, Toyota, Nissan, Honda, Mazda, Mitsubishi y Suzuki, han suspès la producció. Toyota, el primer fabricant mundial, ha anunciat que continuaran sense activitat fins dimecres, com a mínim. Deixaran de produir uns 40.000 vehicles.

Actualitzat
Nissan, participada pel grup francès Renault, encara no ha decidit fins quan continuaran aturades les fàbriques. Cap no ha estat directament afectada per la catàstrofe, però s'ha d'acabar de valorar com pot afectar els components, el transport o el subministrament d'energia. Nissan ha perdut, com a mínim, 2.300 cotxes, que han estat arrossegats pel tsunami. D'aquests 1.300 eren al port d'Hitachi, a punt per ser exportats als Estats Units, mentre que el miler restant eren al centre de servei que l'automobilística té a Miyagi.

Pel que fa a la planta que té la multinacional a la Zona Franca, no hi haurà cap afectació, a curt termini, tot i que estan acabant de valorar les possibles repercussions.

Les fàbriques d'Honda han suspès la producció com a mínim fins al 20 de març; Mazda, fins al dia 16, igual que Mitsubishi, i Suzuki s'ha aturat fins al 17.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut