Xavi Pascual, entrenador del F. C. Barcelona d'handbol.
Xavi Pascual, entrenador del F. C. Barcelona d'handbol.
Handbol

Xavi Pascual pot igualar la temporada perfecta de Valero Rivera amb el Barça

Xavi Pascual pot repetir aquest any la millor temporada de Valero Rivera al capdavant del F. C. Barcelona, la 1999-2000. El Barça va guanyar en aquella temporada perfecta els set títols en joc: Mundial de Clubs, Lliga de Campions, Lliga Asobal, Copa del Rei, Copa Asobal, i les Supercopes d'Espanya i Catalunya. L'equip d'enguany de Pascual ja ha assegurat quatre títols i està en bona disposició per sumar els altres tres.

Actualitzat

Xavi Pascual pot repetir aquest any la millor temporada de Valero Rivera al capdavant del F. C. Barcelona, la 1999-2000. El Barça va guanyar en aquella temporada perfecta els set títols en joc: Mundial de Clubs, Lliga de Campions, Lliga Asobal, Copa del Rei, Copa Asobal, i les Supercopes d'Espanya i Catalunya. L'equip d'enguany de Pascual ja ha assegurat quatre títols (Supercopa d'Espanya, Mundial de Clubs, Copa Asobal i Lliga), i s'ha classificat tant pels quarts de la màxima competició europea com per la Final a Quatre de la Copa del Rei, a més de tenir pendent la final de la Supercopa de Catalunya contra el Granollers.

L'actual entrenador blaugrana va assumir el càrrec el 10 de febrer del 2009 substituint Manolo Cadenas a falta de 14 jornades pel final d'una Lliga que va guanyar el Ciudad Real per davant del Barça. Les quatre edicions següents d'aquest torneig han estat de forma consecutiva pel F. C. Barcelona. Amb una més, Pascual igualaria la ratxa de cinc lligues seguides aconseguides per Valero Rivera (ho va fer en dues ocasions, sumant 10 d'onze campionats) i s'acostaria al rècord absolut de sis consecutives que ostenta Josep Vilà amb el Granollers (1955-56 a 1960-61).

El F. C. Barcelona només ha perdut 4 dels 129 partits que ha disputat des que Xavier Pascual és el seu entrenador. Només ha perdut una vegada al Palau Blaugrana durant aquest període, el 12 de maig del 2012 davant l'Atlètic de Madrid (29-30). Aquesta temporada el balanç de l'equip fins ara és de 47 victòries, un empat i una derrota (aquest dos últims resultats en Lliga de Campions). Pascual, que té contracte fins al juny del 2015, ha sumat 19 títols a la banqueta del Barça: 1 Mundial de Clubs, 1 Copa d'Europa, 3 Lligues dels Pirineus, 4 Lligues Asobal, 2 Copes del Rei, 4 Copes Asobal, 3 Supercopes d'Espanya i 1 Supercopa de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut