Futbol

Xavi: "He notat un canvi els últims dies en Messi"

L'entrenador blaugrana ha repassat l'actualitat barcelonista, després de l'anunci del fitxatge del futbolista argentí per l'Inter Miami, en una entrevista a "Jijantes"

Redacció Esport3Actualitzat

Un dia abans d'anar-se'n de vacances, Xavi Hernández ha valorat el fitxatge de Leo Messi per l'Inter Miami, l'endemà que s'hagi fet oficial, en una entrevista que ha concedit, a casa seva, al periodista Gerard Romero, per a Jijantes. El tècnic ha lamentat que no s'hagin donat les circumstàncies per poder convèncer-lo per tornar al Camp Nou.

"He notat un canvi els últims dies en Messi i potser és perquè no ho veu tan clar. S'ha de respectar, ser Messi no deu ser fàcil. Mai té tranquil·litat, sempre ha de ser un 10 i no pot fallar. Ens feia il·lusió a totes les parts, a ell, a mi i al club. Però les circumstàncies no han ajudat que això es produís. És una decisió personal i l'hem de respectar. Vol una vida més tranquil·la, més familiar."

Tot i que l'operació amb Messi no ha fructificat, Xavi s'ha mostrat molt pròxim a l'excapità blaugrana.

"Li desitjo el millor, espero que li vagi bé a l'Inter Miami, a ell i a tota la seva família, perquè me l'estimo molt."

Xavi, contundent sobre la tornada de Neymar

Amb Messi a l'Inter de Miami, Xavi ha evitat donar vida a un nou serial amb Neymar Jr.:

"Neymar, en teoria, no és a la llista. Hi ha altres prioritats, les sap la direcció esportiva."

A partir d'aquí, l'objectiu del Barça continua sent reforçar la plantilla. Però ho ha de fer tocant de peus a terra, els recursos del club continuen sent limitats.

"La gent ha d'entendre que estem en una situació econòmica molt difícil. Veurem fins on ens podem reforçar. L'any que ve m'agradaria fer un pas més enllà i poder lluitar per la Champions."

L'adeu de Sergio Busquets ha generat una gran preocupació per a l'entrenador. Buscar substitut al migcampista de Badia no serà senzill i el Barça ha rastrejat el mercat i té obertes algunes operacions.

"Zubimendi, Amrabat, Kimmich... Han sortit molts noms. És impossible frenar això, però hem de ser una pinya i intentar decidir el millor per al Barça."

El tècnic ha tingut bones paraules per a la perla blaugrana:

"Lamine Yamal té talent per triomfar al Barça."

També s'ha mostrat satisfet amb el gir de guió en el cas Mateu Alemany:

"És molt bo que Mateu Alemany es quedi. Quan em van anunciar que se n'anava, m'esperava que m'anunciés un fitxatge. Em vaig alegrar molt que es quedés."

En el balanç de la temporada, Xavi no ha perdut el sentit crític.

"L'equip ha après a guanyar, els jugadors se senten guanyadors. I això servirà de cara al futur, per això ha anat bé guanyar aquesta Lliga. Des de dins del club, hi donem molt valor. Però el Barça no es pot permetre caure a la fase de grups de la Champions. En aquest sentit, hem de millorar."

El tècnic de Terrassa s'admet com un seguidor de la sèrie de TV3 "Crims", per desconnectar del món del futbol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut