Valentino Rossi aclamat pels seus seguidors a Xest (EFE)
MotoGP

Valentino Rossi s'acomiada de MotoGP

El pilot italià, considerat per molts com el millor de la història, es retira de la competició amb nou títols mundials

Àlex ÁvilaActualitzat

26 temporades, 432 grans premis i 9 campionats mundials. Aquestes són algunes de les sorprenents xifres que deixa Valentino Rossi amb la seva retirada de MotoGP. "Il dottore", com és popularment conegut, ha participat per última vegada en una cursa al circuit de Xest, on ha gaudit d'un comiat digne d'una llegenda com ell.

Considerat per molts com el millor pilot de la història, Valentino Rossi va néixer a Urbino, a l'est d'Itàlia, el 16 de febrer del 1979. Des de petit es va criar a Tavullia, on va tenir les primeres experiències en el món del motor. Després de guanyar diferents campionats regionals, Rossi va debutar al Mundial de Motociclisme de 125 cc el 1996 amb Aprilia.

Valentino Rossi durant la seva primera temporada a 125 cc (Reuters)

Aquella mateixa temporada va guanyar la seva primera cursa i en la següent ja va obtenir el títol a la categoria petita. Eren els primers passos d'una llegenda que, sense saber-ho, acabava de néixer. Vint-i-cinc temporades més tard, Rossi és el número u en molts apartats de MotoGP: victòries (89), podis (199) i voltes ràpides (76), entre d'altres. A més, és l'únic pilot de la història a aconseguir el títol en quatre categories diferents: 1255 cc, 250 cc, 500 cc i MotoGP.

El seu carisma, les seves espectaculars celebracions i el seu gran pilotatge han elevat la seva figura a un nivell superlatiu, difícil d'igualar per cap altre pilot. El circuit de Xest, al Gran Premi de la Comunitat Valenciana, ha estat escenari del seu últim ball. Un ball que ha acabat amb una gran comunió entre l'afició, els seus companys i el mateix Rossi per dir adeu a una llegenda del motociclisme.