Usain Bolt espera repetir el gest de l'arquer per celebrar les seves victòries
Atletisme

Usain Bolt vol arrodonir un espectacular palmarès al mundial de Londres en el seu comiat de la competició

L'atleta jamaicà, el millor velocista de tots els temps amb vuit ors olímpics i onze títols mundials, posarà fi a la seva trajectòria esportiva amb 30 anys i en plenitud de facultats físiques

Miquel RibasActualitzat

El millor velocista de tots els temps es retira d'aquí uns dies amb 30 anys i en plenitud de facultats. Usain Bolt ho deixarà després del Mundial d'atletisme que comença divendres a Londres i on s'espera que sumi més títols a un palmarès espaterrant, en què sobresurten vuit ors olímpics i onze campionats mundials.

Usain Bolt ha decidit posar fi a la seva trajectòria esportiva en el transcurs del mundial d'atletisme de Londres. Serà en el mateix escenari dels Jocs Olímpics del 2012, on va fer el seu segon triplet dels tres ors olímpics que té. Or en 100, 200 i 4x100 i, a més, posseïdor de les plusmarques mundials d'aquestes tres distàncies.

Bolt es retira amb plenitud de facultats i després d'haver dominat las curses de velocitat durant una dècada de forma inqüestionable. La seva espectacular gambada, sustentada en el seu imponent cos d'un metre i 96 centímetres, va meravellar en els Jocs Olímpics de Pequín del 2008, on va començar la seva llegenda.

Però, a diferència d'altres campions, el jamaicà ha sabut cuidar la seva imatge, el fair play i el joc net. Li encanta deixar-se seduir per la càmera i ha sabut transmetre la passió per l'atletisme. I quan ha hagut de gaudir de les seves victòries tampoc s'ha amagat. Se l'ha pogut veure infinitat de vegades ballant, una de les seves aficions com a bon jamaicà.

Bolt arriba a Londres amb un palmarès estratosfèric i difícilment igualable. Vuit ors olímpics i onze títols mundials, que podrien ampliar-se en el seu comiat.

Anar al contingut