Esports

Un testimoni diu que va sentir una discussió a casa de Pistorius abans del crim

En la vista que se celebra al Tribunal de la Magistratura de Pretòria per decidir si es concedeix la llibertat sota fiança a l'atleta, el fiscal, Gerrie Nel, ha presentat els seus al·legats per oposar-se a la llibertat del velocista. Un testimoni assegura haver sentit una forta discussió a casa de l'atleta sud-africà abans de la mort de la seva parella, la model Reeva Steenkamp.

Actualitzat
Un testimoni assegura haver sentit una forta discussió a casa de l'atleta sud-africà Oscar Pistorius abans de la mort de la seva parella, la model Reeva Steenkamp, càrrec del qual està acusat el corredor, ha dit avui la fiscalia.

En la vista que se celebra al Tribunal de la Magistratura de Pretòria per decidir si es concedeix la llibertat sota fiança a l'atleta, el fiscal, Gerrie Nel, ha presentat els seus al·legats per oposar-se a la llibertat del velocista i ha revelat l'existència del testimoni. "Tenim un testimoni que diu que va sentir una discussió contínua entre les 02.00 i les 03.00 de la matinada del tiroteig", Dia de Sant Valentí, i que va costar la vida a Steenkamp, ha assenyalat Nel.

Aquesta declaració contradiu la versió de Pistorius, que ahir va relatar que la parella va sopar i se'n va anar a dormir abans que un soroll el despertés. El corredor va pensar que un intrús havia entrat al bany i va disparar diverses vegades contra la porta sense pensar que la seva parella era a dins.

En una declaració jurada llegida pel seu advocat, Barry Roux, l'atleta va negar l'acusació de "assassinat premeditat" formulada per la fiscalia.

Nel també ha presentat avui com a testimoni un agent de policia, Hilton Botha, que va arribar al lloc del crim al voltant de les 04.15 hora local. "Vaig trobar el cos al peu de les escales. Ja havia estat declarada morta (pels metges). Ella duia posats uns pantalons curts blancs i una samarreta negra. Estava coberta amb tovalloles", ha relatat Botha. L'agent, amb 16 anys de servei a la policia, ha assenyalat també que van trobar quatre telèfons mòbils, dos a l'habitació de Pistorius i dos al bany, però no havien estat utilitzats "durant mesos".

Aquesta dada també contradiu la versió aportada per l'atleta, que va assegurar que va telefonar als serveis d'emergència perquè auxiliessin Steenkamp, de 29 anys.

A més, la fiscalia ha avançat que podria presentar càrrecs per possessió il·legal de munició contra Pistorius, ja que la policia va trobar munició per a una pistola del 38 i el corredor només té permís per a una pistola de 9 mm, que ell va admetre tenir per motius de seguretat en la declaració jurada llegida ahir.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut