Oscar Pistorius té la llibertat sota fiança (Foto: EFE)
Esports

El fiscal acusa Oscar Pistorius de l'assassinat premeditat de la seva parella

El fiscal ha acusat oficialment aquest matí l'atleta Oscar Pistorius de l'assassinat premeditat de la seva parella. L'atleta compareix avui davant el Tribunal de la Magistratura de Pretòria, on el jutge ha de decidir si li concedeix la llibertat sota fiança.

Actualitzat
L'atleta sud-africà Oscar Pistorius ha estat acusat oficialment aquest matí de l'assassinat premeditat de la seva parella, i sabrà avui si li concedeixen o no la llibertat sota fiança. Pistorius, acusat d'haver assassinat dijous passat la seva nòvia a trets, haurà de demostrar "circumstàncies excepcionals" perquè se li concedeixi la llibertat, tal com preveu la justícia sud-africana.

La fiscalia s'oposa a posar-lo en llibertat sota fiança. Pistorius podria ser condemnat a cadena perpètua si se'l troba culpable. Segons l'informe del fiscal, Pistorius va disparar a la seva nòvia, la model Reeva Stenkamp, des de fora de la porta del bany, on ella s'hauria amagat després d'una suposada discussió. L'atleta nega que sabés que fos ella qui era darrere de la porta. Manté que pensava que era un lladre. Segons el fiscal, Pistorius s'hauria posat les seves pròtesis per caminar, perseguir la seva nòvia i finalment disparar-li a través de la porta.

La família de l'atleta li fa costat completament i ja va assegurar en un comunicat que Pistorius és innocent del càrrec d'assassinat. La vista d'avui coincideix amb el funeral de la seva nòvia, Reeva Steenkamp, que serà incinerada a la localitat de Port Elizabeth.

La defensa de Pistorius nega que fos un assassinat

L'advocat de la defensa de Pistorius, Barry Roux, ha negat que la mort de la parella del corredor, Reeva Steenkamp, fos premeditada, com ha apuntat abans el fiscal, un càrrec que costaria la cadena perpètua al medallista paralímpic. L'advocat de Pistorius ha afirmat: "Creiem que no és ni tan sols assassinat". Pistorius compareix avui davant el Tribunal de la Magistratura de Pretòria, on el jutge Desmond Nair ha de decidir si concedeix o no la llibertat sota fiança a l'atleta. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut