Esports

El jutge decidirà avui si atorga la llibertat sota fiança a l'atleta Oscar Pistorius

El jutge del cas, Desmond Nail, decidirà avui si atorga la llibertat sota fiança a l'atleta Oscar Pistorius pel presumpte assassinat a trets de la seva parella, la model Reeva Stenkamp. Ahir es va fer la primera jornada de la vista oral, que va aixecar una gran expectació a Pretòria, on més d'un centenar de periodistes van intentar accedir a la sala. La fiscalia, representada per Gerrie Nel, va confirmar el que ja havia anunciat: que Pistorius ha estat acusat d'assassinat premeditat de la seva companya.

Actualitzat
Oscar Pistorius continua, de moment, en presó preventiva. El jutge del cas, Desmond Nail, decidirà avui si atorga la llibertat sota fiança a l'atleta pel presumpte assassinat a trets de la seva parella, la model Reeva Steenkamp.

Ahir es va fer la primera jornada de la vista oral, que va aixecar una gran expectació a Pretòria, on més d'un centenar de periodistes van intentar accedir a la sala. La fiscalia, representada per Gerrie Nel, va confirmar el que ja havia anunciat: que Pistorius ha estat acusat d'assassinat premeditat de la seva companya.

L'advocat de la defensa, Barry Roux, va replicar el ministeri fiscal i va defensar que l'acció del seu client no es pot considerar un assassinat, ja que va actuar en legítima defensa, aferrant-se a la presència d'un lladre a casa seva.

Oscar Pistorius va lliurar una declaració jurada al jutge on explica que no hauria planejat mai l'assassinat de la seva parella, en resposta a l'acusació del fiscal, i que no té cap mena d'intenció de fugir. Els familiars de l'atleta -el seu pare, Henke, el seu germà Carl i la seva germana Aimee- es van abraçar molt emocionats en acabar el primer dia de la vista.

Mentrestant, a l'altre extrem del país, a Port Elizabeth, es va fer el funeral de Reeva Steenkamp en una cerimònia de caràcter privat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut