Un polèmic penal frustra la remuntada de la Juventus al Bernabéu i dona una agònica classificació al Reial Madrid (1-3)

En el minut 92, l'anglès Michael Oliver xiula un penal polèmic sobre Lucas Vázquez que Cristiano Ronaldo transforma i li dona una agònica classificació per a les semifinals al conjunt de Zinedine Zidane davant una Juve que frega una remuntada històrica

David CarballoActualitzat

La Juventus afrontava una missió pràcticament impossible al Bernabéu, remuntar un 0 a 3 advers de l'anada. La "Vecchia Signora" ha fregat la gesta històrica, però, en el minut 92, l'anglès Michael Oliver ha xiulat un penal polèmic sobre Lucas Vázquez que Cristiano Ronaldo ha transformat i ha donat una agònica classificació per a les semifinals al conjunt de Zinedine Zidane.

Només començar, els italians ha començat a creure en el miracle de la remuntada quan Mandzukic ha fet el 0 a 1 quan no es portaven ni dos minuts de joc. El gol tan matiner del davanter croat ha donat ales a una Juve que ha pogut fer el segon poc després amb un xut d'Higuaín refusat per Keylor Navas. El Madrid ha començat adormit, però amb el pas dels minuts s'ha anat despertant i ha passat a dominar del partit. Bale ha estat a punt de fer l'empat amb un toc d'esperó, però la Juve, molt agressiva, no ha perdut la cara en cap moment.

El conjunt d'Allegri, sense res a perdre, ha fet saltar totes les alarmes quan, en el minut 37, de nou Mandzukic ha fet el 0 a 2 amb un altre cop de cap molt ajustat al pal. Els blancs, incrèduls davant l'escenari inesperat, han intentat reaccionar i, just abans del descans, Varane ha pogut reduir distàncies, però el seu cop de cap s'ha estavellat al travesser.

Un final polèmic

Per evitar mals majors, Zidane ha fet un doble canvi només començar la segona part a la recerca d'un revulsiu. Lucas Vázquez i Marco Asensio han entrat per Casemiro i Gareth Bale, desaparegut en combat en els primers 45 minuts. Els canvis no han servit per sacsejar la dinàmica del partit i la sorpresa majúscula ha arribat en el minut 60, quan Matuidi ha fet el tercer aprofitant una gravíssima errada de blocatge de Keylor Navas i ha igualat l'eliminatòria.

Amb mitja hora al davant, el nerviosisme s'ha instal·lat al Bernabéu, que no s'acabava de creure el que estava passant. En el tram final, els blancs s'han abocat a l'atac, però la pròrroga semblava irrevocable. Un polèmic penal de Benatia sobre Lucas Vázquez en el minut 92 ha frustrat una remuntada històrica. Després d'una picabaralla i l'expulsió de Buffon per protestar la decisió del col·legiat anglès Michael Oliver, Cristiano Ronaldo ha transformat la pena màxima i ha desfermat l'eufòria madridista. El campió d'Europa, amb escàndol arbitral inclòs, ja és a les semifinals de la Champions i podrà seguir defensant el títol.