Un gol de Vermaelen li dóna els tres punts al FC Barcelona davant el Màlaga (1-0)

Leo Messi ha tingut les millors ocasions per marcar, però ha hagut de ser Thomas Vermaelen qui aconseguís el gol del triomf dels de Luis Enrique davant d'un Màlaga que s'ha mostrat perillós al contraatac

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha superat la seva bèstia negra de la passada temporada, el Màlaga, gràcies a un gol de Thomas Vermaelen. La bona actuació del porter Kameni en la segona meitat ha evitat que Messi s'emportés els honors de donar-li els tres punts als blaugrana.

Luis Suárez ha marcat en una rematada de cap en un córner en el minut 4, però el gol ha estat anul·lat per una falta de l'uruguaià sobre el central Angeleri mentre es feia un espai per saltar. Abans dels 10 minuts, Kameni ja havia sortit dues vegades per evitar que el davanter arribés a dues passades d'Iniesta. El domini dels de Luis Enrique era molt clar en els primers minuts de joc.

Tot i això, Juankar ha estat a punt d'aconseguir el gol de la jornada, arran d'una pilota perduda per Sergi Busquets en el mig del camp. El jugador del Màlaga ha xutat des de molt lluny veient Bravo avançat, i de poc la pilota no acaba dins la porteria blaugrana. Mascherano ha tornat la moneda amb una rematada de cap a una centrada de Messi que s'ha estavellat en el travesser en el minut 26.

El Màlaga ha intentat sortir a la contra, i el partit ha entrat en una fase d'atacs constants sense gaire presència del mig del camp. La pilota s'ha acostat més a la porteria de Bravo, tot i que el porter no s'ha vist exigit a fer intervencions de gran mèrit. En el minut 39, l'àrbitre Jaime Latre no ha considerat voluntàries unes mans de Miguel Torres dins de l'àrea davant una penetració de Neymar. En la jugada següent, qui ha reclamat penal ha estat Luis Suárez per una caiguda davant Angeleri. Al descans, el marcador era d'empat a 0.

Les ocasions per a Messi, el gol per a Vermaelen

En el minut 51, Messi ha tingut una claríssima ocasió per marcar després d'una passada de Neymar en una transició ràpida d'atac, però Kameni ha fet una gran aturada. Sis minuts més tard, l'exporter de l'Espanyol ha tornat ha mostrar-se brillant davant un nou xut de l'argentí. En el minut 62, Rafinha ha entrat en el lloc de Rakitic. El Barça tornava a dominar més, però no trobava passadissos davant d'un rival que concentrava molts jugadors en el mig de la defensa. Kameni ha tornat a lluir-se davant Messi en el minut 65.

El duel entre porter i davanter ha viscut un nou episodi en un duríssim xut des de la frontal en el minut 70, ben desviat pel camerunès. El responsable de trencar el malefici golejador blaugrana davant dels andalusos (la temporada passada, els de Luis Enrique no van marcar en cap dels dos enfrontaments davant aquest rival) ha estat el més inesperat, Thomas Vermaelen, amb una pilota solta dins l'àrea. L'equip de Javi Gracia ha avançat línies per pressionar tímidament els de casa, que han començat a tocar amb calma.

Messi ha tornat a atacar la porteria de Kameni a 7 minuts del final, però, novament, la jugada ha acabat en còrner, poc abans que Sandro substituís Neymar, i Mathieu, Vermaelen. Ja en el temps de descompte, a la contra, Charles ha tingut l'ocasió més clara del Màlaga per sumar un punt al Camp Nou, però obstaculitzat per Jordi Alba no ha sabut definir en l'última jugada de la nit.