Fórmula 1

Un cicló provoca la suspensió dels entrenaments oficials del Gran Premi del Japó, que es disputaran demà

La pluja ha estat la gran protagonista al circuit de Suzuka, al Japó. Un cicló ha provocat la suspensió definitiva dels entrenaments oficials del Gran Premi del Japó. Les fortes pluges han inundat el traçat en alguns trams i el risc per a la seguretat dels pilots, amb molt d'aquaplàning, ha fet decidir l'organització de suspendre finalment la qualificació. Està previst que aquesta sessió es disputi demà a les tres de la matinada hora catalana. Per altra banda, Hamilton perdrà cinc posicions a la graella de sortida ja que ha estat sancionat per canviar la caixa de canvis del seu monoplaça. Això vol dir que el pilot anglès, un dels candidats al títol, només podrà ocupar com a màxim la sisena posició en la graella de sortida definitiva.

Actualitzat
Les sessions oficials haurien d'haver començat a les set, però s'han anat ajornant a l'espera d'una millora del temps, fins a la suspensió definitiva. En els últims lliures només han sortit a córrer dos pilots: Jaume Alguersuari, amb el seu Toro Rosso, i l'alemany Timo Glock, amb el Virgin-Cosworth. Ja aleshores s'han fet notòries les dificultats per poder conduir amb plenes garanties de seguretat, agreujades pel fet que s'estava fent fosc i la visibilitat era molt deficient.

Hamilton, sancionat

La sortida de pista que va tenir Hamilton en els entrenaments lliures d'ahir ha tingut més conseqüències de les esperades. Hamilton haurà de canviar la caixa de canvis abans de demà i serà d'aquesta manera sancionat amb cinc posicions de penalització. Els conductors se'ls permet canviar la caixa de canvis cada quatre curses. Hamilton va començar a fer servir la unitat actual al Gran Premi de Bèlgica, just tres curses abans. Per altra banda, McLaren encara no ha decidit si utilitzarà el nou aleró posterior en la sessió de qualificació de demà.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut