Fórmula 1

Vettel confirma el bon rendiment dels Red Bull al Japó marcant el millor temps en els entrenaments lliures

El Gran Premi del Japó és l'escenari de la primera gran final del Mundial de Fórmula 1. Al circuit de Suzuka ja s'han disputat les dues primeres sessions d'entrenaments lliures i de moment els Red Bull de Sebastian Vettel i Mark Webber semblen superiors a la resta de rivals en la lluita pel títol. L'alemany ha estat el més ràpid en les dues tandes disputades, per davant del seu company d'equip i líder del campionat. Fernando Alonso, tretzè a la primera sessió, ha pujat fins a la quarta plaça però a més de vuit dècimes del registre de Vettel. Per la seva banda, Alguersuari no ha passat de la dissetena posició en un traçat que no s'adapta a les característiques del seu Toro Rosso.

Actualitzat
Els Red Bull han dominat les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del Gran Premi del Japó de Fórmula 1, una de les cites decisives que queden per decidir el Mundial. Els més ràpids han estat Sebastian Vettel i Mark Webber, que han marcat el ritme al circuit de Suzuka per davant dels seus màxims rivals en la lluita pel títol.

Tot un avís per a Ferrari en un traçat "a priori" més favorable als Red Bull, almenys pel que s'ha vist sobre la pista en aquesta primera presa de contacte. Fernando Alonso, tretzè en la primera sessió, ha pujat fins a la quarta posició provisional. Això sí, amb un millor temps a més de vuit dècimes del registre de Vettel i superat pel Renault de Robert Kubica, tercer en les dues sessions. 

En un final de campionat apassionant hi ha molta pressió per als pilots, i bé que ja l'ha començada a notar Lewis Hamilton, que ha tingut un nou accident. Només havia rodat nou voltes quan ha sortit de la pista i ha acabat trencant la suspensió davantera esquerra, després de topar amb les proteccions. El britànic només ha rodat en el tram final de la segona sessió i ha acabat tretzè. Males sensacions de moment per als McLaren, ja que el seu company d'equip, Jenson Button, també ha sortit, al mateix punt, tot i que ha pogut maquillar la mala jornada amb el cinquè millor registre del dia.

Tampoc li han anat gaire bé les coses a Jaume Alguersuari. El pilot català només ha pogut ser dissetè, per darrere del seu company d'equip a Toro Rosso Sébastien Buemi. Alguersuari no té bones sensacions, i això que l'any passat va firmar la seva millor cursa en aquest circuit. El català, conscient de les limitacions del seu cotxe a Suzuka, ha assegurat que seria feliç si la classificació de dissabte es disputés en condicions de pluja.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut