Javier Tebas durant la roda de premsa
Javier Tebas durant la roda de premsa (EFE)
Futbol

Tebas i el viral exemple de Messi i CR7 en la lluita contra els insults a la Lliga

El president de la Lliga ha reafirmat un cop més la lluita contra els insults de tota mena i s'ha volgut disculpar amb Vinícius

Redacció Esport3Actualitzat

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha comparegut en roda de premsa per defensar la feina que ha fet contra el racisme durant els seus anys de mandat. Tebas ha parlat novament del cas Vinícius, a qui ha volgut demanar disculpes per l'intercanvi de piulades que va fer amb el brasiler a Twitter.

En el seu argument, Tebas ha demanat que la Lliga pugui tenir competències per actuar davant aquests tipus de casos i ha lamentat ser l'única institució que posa denúncies.

"Des del 2020 quan vam posar la primera, no ens ha acompanyat ni el CSD, ni l'RFEF ni tampoc el Reial Madrid. Sempre hem anat sols. Vinícius va comparèixer telemàticament en un jutgat de Mallorca per insults racistes que va rebre i no el va acompanyar ningú del Madrid."

"És normal que (Vinícius) estigués frustrat perquè és un tema de competències i no és la seva obligació conèixer aquests temes. Jo no pretenia criticar Vinícius, si no mostrar que estem fent moltes coses contra el racisme. Només podem posar denúncies a la fiscalia i és molt difícil acabar amb els insults racistes. Si tinguéssim competències resoldríem en uns mesos el problema del racisme."

En la lluita contra el racisme, la xenofòbia i l'homofòbia, Tebas ha destacat que la Lliga "ha acabat amb els càntics corals als estadis que se sentien fa 10 anys". Segons el president de la Lliga, ara només són grups reduïts o persones aïllades.

Javier Tebas ha volgut escenificar el canvi positiu amb un exemple, que ha repetit en dues ocasions, que s'ha viralitzat a les xarxes socials. I és que ha recordat els insults que rebien Cristiano Ronaldo i Leo Messi, en un cas per temes "homòfobs i en l'altre per discapacitat intel·lectual".

ARXIVAT A:
Vinícius
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut