Un instant del vídeo de Vinícius en què vol il·lustrar l'hostilitat de part públic del Camp Nou
Un instant del vídeo de Vinícius en què vol il·lustrar l'hostilitat de part públic del Camp Nou
Futbol

Vinícius penja un recopilatori d'escenes racistes i altres insults en els estadis de la Lliga, inclòs el Camp Nou

El davanter del Madrid compila expressions contra la seva persona, essencialment per motius de pell, lamentant que s'hagin tornat habituals

Redacció Esport3Actualitzat

L'internacional brasiler va acabar el dilluns en què es va convertir en el centre de l'actualitat amb un vídeo recopilatori d'escenes de racisme i altres insults que ha hagut de soportar a la Lliga. Lamenta que s'hagin tornat habituals en cada partit fora de casa. Hi apareixen diferents estadis, entre ells el Camp Nou, on durant alguns segons s'escolta el càntic "Vinícius, muérete".

El seu company de selecció Neymar fou un dels primers a reaccionar al post i ho va fer preguntant-se "Fins quan?":

La primera reacció només acabar el partit de Mestalla

Vinícius Jr. va expressar frustració a Instagram després de rebre la seva primera expulsió a laLiga espanyola. El davanter brasiler va publicar un post afirmant que la Lliga està dominada pel racisme. En la publicació, rep tothom: ataca la competició, la Federació Espanyola i els "contrincants".  

 

"No ha estat la primera vegada, ni la segona ni la tercera. El racisme és normal a LaLiga. La competició creu que és normal, la Federació, també, i els contrincants ho incentiven. Ho sento molt. El campionat que abans va ser de Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano i Messi avui és dels racistes."

L'internacional brasiler també afirmava que Espanya es coneix a l'exterior com un país on campen les actituds xenòfobes.

"Una nació preciosa, que m'ha acollit i que m'estimo, però que ha acceptat exportar al món la imatge d'un país racista. Em sap greu per als espanyols que no hi estan d'acord, però, avui, al Brasil, Espanya es coneix com un país de racistes. I, per desgràcia, per tot el que passa cada setmana, no puc defensar el contrari. Hi estic d'acord. Però soc fort i aniré fins al final contra els racistes. Encara que sigui lluny d'aquí."

Vinícius seguia calent quan, abans de pujar a l'autobús per marxar, va despatxar amb un insult la pregunta d'un periodista del mitjà valencià Superdeporte de si pensava demanar perdó: "Ets tonto, tu?"

Foc creuat entre Vinícius i Tebas després de Mestalla: "No soc amic teu"

Poc després, el president de LaLiga, Javier Tebas, es va donar per al·ludit i va replicar, també a les xarxes socials, a la reacció de Vinícius. Li va recordar que encara l'estan esperant per explicar-li les accions portades a terme per combatre el racisme. 

El brasiler, lluny d'acceptar que no posa fil a l'agulla, el va rebatre amb la mateixa contundència: "No soc amic teu per parlar amb tu de racisme."

"Un cop més, en comptes de criticar els racistes, el president de LaLiga apareix a les xarxes socials per atacar-me. Per molt que parlis i fingeixis que no llegeixes, la imatge del teu campionat està afeblida. Mireu les respostes a les vostres publicacions i tindreu una sorpresa... Ometre-ho només et fa igual als racistes. No soc amic teu per parlar amb tu de racisme. Vull accions i càstigs. El hashtag no em mou."

 

"Ves-te'n a la merda"

Eduardo Paes, l'alcalde de Rio de Janeiro, ha defensat Vinícius després de la resposta de Javier Tebas: "Ves-te'n a la merda, fill de... Javier Tebas, vols culpar la víctima, imbècil?", ha escrit en castellà a Twitter:

 

ARXIVAT A:
Vinícius
Anar al contingut