"Spirit of Tel Aviv 94", l'esperit de Tel-Aviv torna a Badalona

Aquest vespre al Teatre Zorrilla de Badalona s'ha presentat "Spirit of Tel Aviv 94", un documental que recorda el triomf de la Penya el 21 d'abril del 1994 a Tel-Aviv, on va guanyar la Lliga Europea de bàsquet. El documental és una producció del Departament d'Esports de TV3 i s'emetrà dilluns, 15 d'abril, a les 22.00, a Esport3, i, a les 23.55, a TV3

A l'acte, en què s'ha projectat el documental, han estat presents Christian Garcia, cap d'Esports de la CCMA; Juan Antonio Morales, president del Joventut de Badalona; Lluís Conesa, president de l'equip l'any 1994; Àlex Pastor, alcalde de Badalona; i Joan Sánchez Piñol i Víctor Lavagnini, directors del documental.

"Spirit of Tel Aviv 94" reuneix els integrants del millor Joventut de Badalona per descobrir els secrets de l'èxit més gran del club verd-i-negre. El 21 d'abril del 1994, la Penya va fer el cim. El documental és el relat de com aquell equip entrenat per Zeljko Obradovic va guanyar la Lliga Europea a Tel-Aviv, una fita històrica del bàsquet català. 25 anys després.

L'acte ha començat amb la benvinguda de Víctor Lavagnini, que ha destacat la il·lusió per retrobar-se amb vells amics: "Amb el documental aconseguim aturar el rellotge 25 anys després. Tot va començar al juny del 93 amb el fitxatge d'Obradovic i va acabar el 22 de juny del 94 amb 25.000 persones a la plaça del palau van rebre els campions".

Juan Antonio Morales, president del Joventut de Badalona, ha començat mostrant la seva felicitat per "recordar i compartir la fita més important de la història del club". Morales ha volgut agrair "a TV3 pel documental, a la ciutat de Badalona pel vincle Penya-ciutat, perquè l'equip sempre ha portat i porta amb orgull el nom de la ciutat per tot arreu". El president s'ha mostrat impacient per "recordar la primavera màgica de Tel-Aviv".

Lluís Conesa era el president de l'equip l'any 1994 i ha destacat que "aquesta fita tan important encara es recorda al carrer i encara avui es valora més. Ens omple d'orgull ser el primer equip català campió d'Europa. Vam aconseguir una plantilla de somni i ens mereixíem guanyar. Ens va omplir a tots".

Per Christian Garcia, cap d'Esports de la CCMA, aquest documental "és el retorn del regal que ens va fer la Penya l'any 94. Aquest documental és un contingut patrimonial que quedarà per sempre". També ha volgut destacar que és la mostra que "TV3 treballa per informar de forma rigorosa i veraç i també posa en valor els nostres professionals".

Joan Sánchez Piñol, director del documental ha volgut agrair a tots els que han col·laborat. Ha explicat com va començar tot: "volíem esbrinar i explicar el què i el com va passar tot. Després vam unir els 25 punts necessaris amb jugadors, equip tècnic i periodistes. I en sis dies de rodatge vam aconseguir retrobar tots els protagonistes. Fa només una setmana que el vam acabar i tant els enamorats del bàsquet com els que no ho estan, els seguidors de la Penya i els que no ho són, tot ens hem emocionat".

Àlex Pastor, alcalde de Badalona, ha recordat que l'any 94 "jo tenia 15 anys i tenia ídols, Juanan Morales, els germans Jofresa, Ferran Martínez i avui estem aquí recordant aquella fita. Un dia que el vam viure tots els badalonins". Ha afegit que "el Joventut és el nostre símbol i vull agrair al president que hagin salvat l'equip per tornar a posar-lo on es mereix".

Una vegada acabat el visionat del documental, la plantilla que va guanyar la Lliga Europea l'any 1994, ha pujat a l'escenari on ha rebut un merescut homenatge per part dels assistents.

tv3.cat

 

Anar al contingut