BAXI Manresa i Joventut, forts a Europa

El BAXI Manresa esclafa el VEF Riga (88-59) i ja té dues victòries en la BCL. El Joventut s'estrena en l'Eurocup superant el Brescia amb un explosiu últim quart (80-63)

Xevi BardoletActualitzat

El BAXI Manresa vol anar per feina en l'arrencada de la Champions League. Després de guanyar a Llemotges, ha abusat del VEF Riga, un equip desfet per 17 pilotes perdudes en la primera part. 20 minuts on hem vist Juampi Vaulet a l'estil Antetokounmpo -en una sola jugada, tap, esprint i esmaixada a l'altre costat. I on hem corroborat el tros de fitxatge que és Jerrick Harding, 15 punts en 13 minuts sense despentinar-se.

Les variants defensives de l'equip letó -que havia perdut la primera jornada a casa contra el Benfica- no han estat obstacle per als bagencs, que al descans ja guanyaven de 18. En la represa, Harding -22 punts en 22 minuts- i Vaulet -22 punts en 19- han continuat amb el seu recital. Quan la diferència s'ha disparat fins als 30, el BAXI ha afluixat. La baixa del pivot Justin Hamilton per una tema personal, no s'ha notat.

El Joventut, de menys a més en l'estrena (@Penya1930)

La Penya debuta amb un explosiu últim quart contra el Brescia (81-63)

En una nova edició de l'Eurocup amb eliminatòries a partit únic, el Joventut s'ha estrenat davant el Brescia. I després d'uns quants alts i baixos, ha dinamitat l'últim quart amb un parcial de 18 a 2 que ha deixat catatònics els italians.

Sense un Kyle Guy entonat, Ellenson ha estat l'anotador de la nit, amb 18 punts i un espectacular 3+1 en l'últim quart. La Penya s'ha passat millor la pilota, amb 23 assistències per només 7 el Brescia. Amb tot decidit, el jove Yannick Kraag ha animat els últims minuts a l'Olímpic.