Barça

Ronald Koeman, un entrenador amb una àmplia trajectòria a les banquetes

El tècnic holandès va començar d'assistent de Guus Hiddink i Louis van Gaal abans de fer-se càrrec del Vitesse, l'Ajax, el Benfica, el PSV Eindhoven, el València, l'AZ Alkmaar, el Feyenoord, el Southampton, l'Everton i la selecció dels Països Baixos

Agustí AlavésActualitzat

Ronald Koeman va treballar durant un any com assistent de Guus Hiddink a la selecció dels Països Baixos. Després del Mundial de França, l'estiu del 1998, va fer la mateixa funció al Barça, al costat de Louis van Gaal. El Vitesse el va convèncer per fer-se càrrec de l'equip el gener de l'any 2000.

Dues bones campanyes amb el Vitesse li van obrir les portes de l'Ajax. Tres anys i mig a Amsterdam amb un botí de títols gens menyspreable: dues Lligues, una Copa i una Supercopa. A més, va projectar joves com Van der Vaart o Sneijder i va intentar domesticar un Ibrahimovic tan explosiu com genial. La següent destinació de Koeman va ser Lisboa. El Benfica, un gegant en crisi, amb què va guanyar la Supercopa portuguesa. De retorn a l'Eredivisie, va guanyar la Lliga amb el PSV Eindhoven. En plena temporada 2007-2008, va fitxar pel València. L'entorn volcànic de Mestalla no va atemorir Koeman.

Tot i guanyar la Copa, Koeman va acabar sent destituït abans d'acabar el curs. Amb l'AZ Alkmaar va guanyar la Supercopa holandesa, però va ser una aventura curta. Amb el Feyenoord, dos subcampionats en tres temporades. Es va estrenar a la Premier amb el modest Southampton. Va aconseguir una setena i una sisena plaça històriques. A l'Everton va ser setè el primer any, però va ser acomiadat l'octubre següent amb l'equip en descens. Holanda no es va classificar per a l'últim Mundial i la Federació va pensar en Koeman. Un vestit fet a mida. Relleu generacional acompanyat d'èxit immediat a la Lliga de les Nacions, en què va arribar fins a la final contra Portugal.

 

 

ARXIVAT A:
Koeman
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut