Gasol, amb la seva filla en braços, i Vanessa Bryant, la viuda de Kobe
Gasol, amb la seva filla en braços, rep el premi de mans de Vanessa Bryant, al centre (Reuters)
WNBA

Pau Gasol rep el premi Kobe & Gigi Bryant per promoure el bàsquet femení

Gasol va tenir també protagonisme a l'All-Star en el torneig que va guanyar dissabte

Actualitzat

Pau Gasol ha estat guardonat amb el premi honorífic Kobe & Gigi Bryant de la WNBA pel seu suport i contribucions al desenvolupament del bàsquet femení.

L'exjugador dels Lakers ha rebut el guardó durant la mitja part de l'All-Star de l'NBA, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Salt Lake City. Gasol ha recollit el premi de mans de Vanessa Bryant, viuda de Kobe i mare de Gigi, que també va morir en l'accident d'helicòpter ara fa tres anys. També s'ha encarregat de lliurar-li el guardó la comissionada de la WNBA, Cathy Engelbert.

"És un honor rebre aquesta distinció, que em fa especialment feliç perquè representa dues persones que són i sempre seran al meu cor. "

"La feina que va fer Kobe, especialment durant els seus últims anys per donar suport a l'esport femení, és un excel·lent exemple de cap a on hem de dirigir els nostres esforços per assegurar la igualtat completa en aquest esport."


És el segon cop que es lliura aquest premi honorífic. El 2022 va ser per a Chris Paul.


Pau Gasol, protagonista a l'All-Star

Pau Gasol ha rebut aquest guardó durant la mitja part del partit de l'All-Star, però també ha estat protagonista per dos fets més.

D'una banda, perquè ha rebut un altre guardó, el premi Bob Lanier al servei de la comunitat, una distinció honorífica que forma part dels Premis Llegenda de l'NBA que organitza l'associació d'exjugadors de la lliga.

En el discurs per aquest guardó, l'exjugador ha parlat del deure moral que tenen les persones privilegiades com ell d'impactar positivament en la comunitat:

"Tots els que estem en aquesta sala som privilegiats. Us vull encoratjar que seguiu tenint repercussió, que seguiu inspirant, que penseu com voleu impactar en la vida dels altres. Som exemples,  ens agradi o no. Jugant a l'NBA tenim una plataforma: els nens s'hi fixen, la gent s'hi fxa, ens anima i ens convertim en models de conducta, així que hem de ser un exemple per a tots els que ens segueixen."


De l'altra, dissabte es va imposar, en la seva primera experiència com a entrenador, en el Jordan Rising Star, un torneig emmarcat en l'All-Star que reuneix jugadors rookies, sophomores i de la G-League.

D'aquí poques setmanes, Gasol viurà un altre moment extraordinari, ja que el 7 de març Los Angeles Lakers li retirarà la samarreta en una cerimònia que preveu ser molt especial.

Per si tot això no fos poc, el gran dels Gasol també és candidat a entrar al Hall of Fame de l'NBA.

ARXIVAT A:
Pau Gasol
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut