Bàsquet

L'elevat sou d'una mascota accentua la bretxa salarial entre l'NBA i la WNBA

La mascota més ben pagada de l'NBA cobra gairebé el triple que la jugadora amb el sou més alt de la WNBA

Redacció Esport3Actualitzat

Novament l'esport torna a estar en el punt de mira als Estats Units. Després que un informe denunciés "abusos sistemàtics" a les futbolistes, ara, s'ha fet pública una dada que accentua la bretxa salarial entre l'NBA i la WNBA.

Tot plegat, després que es filtrés el sou que té la mascota d'un equip de l'NBA. Es tracta de Rocky, la mascota dels Denver Nuggets, que és la mascota que més cobra a l'NBA. En total, cobra 625 mil dòlars, més de mig milió d'euros a l'any.

Una vegada conegut aquest sou, s'ha comparat amb els sous de les jugadores de la WNBA. Una comparació que torna a demostrar el tracte que té l'esport femení. I és que Diana Taurasi, Jewell Loyd i Breanna Stewart, les més ben pagades de la lliga, cobren 228 mil dòlars anuals, pràcticament tres vegades menys que la mascota dels Nuggets.

La jugadora dels Minnesota Lynx, Angel McCoughtry ha demostrat la seva indignació a les xarxes socials. McCoughtry ha fet una piulada a Twitter on diu que pot aprendre a ser una mascota.

La mitjana dels salaris de les jugadores de la WNBA és de 102.751 dòlars, mentre que la mitjana de salaris a l'NBA està al voltant dels 8,5 milions de dòlars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut