Tenis

Nadal: "El que està passant no és bo per a un país amb tanta tradició tenística"

El tenista manacorí està cansat de l'embolic que ja fa mesos que dura i insisteix a explicar que el màxim perjudicat en tota aquesta situació és el tenis

Actualitzat

El tenista Rafael Nadal ha parlat avui sobre el culebron entre la Federació Espanyola de Tenis (RFET), la seleccionadora, Gala León, i els jugadors: "La situació que s'està vivint és inusual. No és bo veure això en un país amb tanta tradició tenística com Espanya, un país que ha liderat aquest esport en els últims quinze o vint anys", explica Nadal a la sala de premsa de l'All England Club londinenc, on es prepara per jugar el campionat de Wimbledon.

El tenista manacorí, que ha guanyat quatre Davis (2004, 2008, 2009 i 2011), està cansat de la situació, però resignat. "No és maco veure el que estem veient, però així són les coses". Tot i això, demana una solució: "El que hem de fer és evitar que aquestes coses passin. No és bo per a l'esport veure cada dia aquesta polèmica als mitjans de comunicació. No ajuda amb els patrocinadors ni ajuda que la gent s'involucri i interessi per aquest esport".

"Aquestes coses són dolentes per a tothom: jugadors, president... per a tots els involucrats en el tenis. Tot i això, el que més pateix, sens dubte, és el tenis. Tot el que passi en contra d'aquest esport són males notícies", insisteix Nadal.

Aquest diumenge, la Federació convoca a una reunió els tenistes que es troben a Londres per a jugar el torneig de Wimbledon, per intentar arribar a alguna entesa, tenint en compte que els pròxims 17, 18 i 19 de juliol s'han d'enfrontar a Rússia a Vladivostok. Aquest mateix diumenge també hi ha convocada una reunió amb els jugadors i els entrenadors per analitzar la situació. Per part de la Federació assistiran a la reunió Gala León, Julián Alonso, el segon entrenador, i també Olvido Aguilera, la substituta temporal del president de la Federació, José Luis Escañuela, sancionat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut