Tenis

Nadal debuta a l'Open d'Austràlia amb un triomf contra Peter Luczak

Rafael Nadal, defensor del títol, ha debutat amb un triomf a l'Open d'Austràlia en superar l'australià Peter Luczak, número 78 del món, per 7-6 (0), 6-1 i 6-4. Un any després d'obtenir el títol davant el suís Roger Federer, Nadal ha tornat a la mateixa pista on va sortir campió en una de les millors finals de la història d'aquest torneig per vèncer Luczak en 2 hores i 34 minuts.

Actualitzat
El Rod Laver Arena de Melbourne ha rebut el campió vigent del primer Grand Slam de l'any amb un sentiment de certa divisió, perquè el rival del manacorí era un jugador australià, nascut a Melbourne, precisament: Peter Luczak, número 78 del món.

Luczak ha plantat cara al campió en el primer set amb un joc molt agressiu, amb cops de risc, la majoria dels quals li han sortit molt bé. Tan bé que ha estat capaç de posar-se 5-3 i servei per tancar el set a favor seu. Però els grans jugadors com Nadal donen poques oportunitats i, si no s'aprofiten, segurament ja no passarà cap altre tren. I així ha estat.

El número 2 del món ha aixecat la delicada situació i ha resolt el desempat per 7-0. Només s'havia jugat un set, però era clar que la resistència de l'australià de 30 anys s'havia acabat.

Nadal ha resolt els altres dos sets per 6-1 i 6-4 i ha sumat el primer triomf a l'Open d'Austràlia. Li fan falta sis victòries més per reeditar el títol de l'any passat i firmar el que seria el seu setè Grand Slam. Un camí llarg que, segur, com ja s'ha vist avui, no serà gens fàcil.

També han passat ronda l'argentí Juan Martín del Potro, que s'ha imposat al nord-americà Michael Russell (per 6-4, 6-4, 3-6 i 6-2), i el xilè Fernando González, finalista el 2007, que s'ha desfet del belga Olivier Rochus (6-3, 6-4, 3-6 i 6-1).

En dones, la russa Maria Xarapova, campiona el 2008 i finalista el 2007, ha debutat i s'ha acomiadat de l'Open d'Austràlia en caure davant la seva compatriota Maria Kirilenko, 58 del món, per 7-6 (4), 3-6 i 6-4, en 3 hores i 22 minuts.
Anar al contingut