Futbol

Mor Diego Armando Maradona, als 60 anys

L'exjugador argentí va patir una aturada cardiorespiratòria a la ciutat de Tigre, on es recuperava d'una operació al cervell

Redacció Esport3Actualitzat

Diego Armando Maradona ha mort aquest dimecres als 60 anys. L'exfutbolista argentí ha tingut una aturada cardiorespitaròria al seu domicili del barri de San Andrés a la localitat de Tigre, a la província de Buenos Aires. Maradona s'estava recuperant d'una recent operació quirúrgica per un coàgul al cervell.

La notícia d'impacte ha saltat a mitja tarda i ha trasbalsat el món del futbol. El president de l'Argentina ha decretat 3 dies dol després de la notícia.

Mentre l'Argentina intenta sortir de la consternació, els seguidors de l'astre es concentren a peu de l'emblemàtic Obelisc de la capital per homenatjar-hi el seu ídol. També ho fan a les portes de diversos estadis de futbol, ​​com a La Bombonera del Boca Juniors, club on va jugar Maradona i del qual era fanàtic.

 

A les deu de la nit,  els argentins han sortit als balcons per rendir homenatge al Pelusa amb un aplaudiment general. Els aplaudiments i crits tant a Buenos Aires com a cada ciutat de país han estat acompanyats amb càntics i l'encesa de tots els llums de tots els estadis a les 22.00 hora local, en honor al 10 que va acompanyar Maradona durant tota la seva carrera. Aquesta iniciativa, originada a les xarxes socials, ha marcat l'inici de l'emotiu comiat dels argentins a l'ídol futbolístic.

Les cerimònies fúnebres començaran aquest dijous amb la vetlla a la Casa Rosada, on des de dimecres ja hi ha més de 500 persones esperant per donar l'últim adeu a Maradona.

L'inici de la fi del mite

Diego Armando Maradona havia estat ingressat el dilluns 2 de novembre en un hospital de La Plata per avaluar el seu estat de salut. Només tres dies després de celebrar el seu 60è aniversari, havia tingut problemes per caminar i per aixecar el braç esquerre i per aquest motiu s'havia decidit el seu ingrés hospitalari per sotmetre's a uns exàmens mèdics.

Maradona es va deixar fotografiar després de ser operat

Posteriorment, Diego Armando Maradona va ser intervingut d'un hematoma subdural al cervell del qual es va recuperar i va sortir de l'hospital per continuar la seva recuperació a la seva casa de la província de Buenos Aires.

Considerat el déu del futbol

El Pelusa és considerat un dels millors futbolistes de tota la història. Considerat un déu per molts, la seva vida fora de la gespa ha estat sempre tan o més intensa que sobre un terreny de joc, com demostra aquest vídeo.

 

Encara no tenia 16 anys quan va debutar a Primera amb l'Argentinos Júniors. Era el 1976, i va fer 111 gols en 166 partits. Després del Mundial 82 comença l'aventura europea. Fitxa pel Barça i en dues temporadas només va poder jugar 58 partits, durant els quals va marcar 38 gols.

Maradona amb Schuster i Simonsen

Una hepatitis i la greu lesió que li va causar Goikoetxea van marcar la seva etapa barcelonista, que va acabar el juny de 1984, en una polémica final de Copa contra l'Athletic de Bilbao. Tot seguit marxa a Itàlia i converteix en gran un equip modest, el Nàpols, que porta a guanyar l'scudetto i la Copa de la UEFA.

 

 

Allà comencen els seus problemes amb les drogues, però encara estava per arribar el millor moment de la seva carrera: el Mundial de Mèxic 86, amb la famosa "mà de Déu" i el golàs contra Anglaterra.

 

L'Estadi de San Paolo portarà el seu nom

L'alcalde de Nàpols, Luigi de Magistris, ha confirmat en un missatge al seu compte de Twitter que ha proposat que l'estadi de San Paolo porti des d'ara el nom de Diego Armando Maradona. L'astre argentí és un ídol a la ciutat napolitana, on va fer història després de liderar el conjunt del sud d'Itàlia a guanyar dos Scudettos i una Copa de la UEFA. De Magistris ha lamentat la mort de Maradona i ha decretat un dia de dol oficial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut