Michel Platini ha demanat la dimissió de Joseph Blatter (EFE)
Futbol

Michel Platini s'uneix al clam contra Joseph Blatter i li demana que dimiteixi

El president de la UEFA ha assegurat en una roda de premsa a Zuric que està fart del que està passant i donarà suport a l'altre candidat a presidir el màxim organisme del futbol mundial, el príncep de Jordània, Ali bin Hussein

Actualitzat

El president de la UEFA, Michel Platini, considera que l'actual president de la FIFA, Joseph Blatter, podria perdre aquest divendres l'elecció a la qual opta per a un quart mandat consecutiu, i confia que així sigui. "Sí, crec que Blatter pot ser vençut. Abans que passés tot el que va passar ahir, no, però amb tot el que ha passat des d'ahir, sí. Tot plegat és massa", ha afirmat Platini en roda de premsa en un hotel de Zuric.

El president de la UEFA es referia al fet que aquest dimecres es van fer públiques dues investigacions paral·leles, una a petició de les autoritats nord-americanes i una altra de les autoritats suïsses, i totes dues sobre suposades pràctiques corruptes d'antics o actuals dirigents de la FIFA."Estic disgustat, estic fart, estic fastiguejat pel que està passant", ha confessat el dirigent francès.

Davant d'aquesta situació, que ha definit de lamentable, Platini considera que hi ha la possibilitat que demà, durant el Congrés de la FIFA, els delegats votin majoritàriament contra Blatter i que donin suport al seu únic contrincant, el príncep de Jordània Ali bin Hussein. "Hi ha hagut un canvi des d'ahir."

Platini ha deixat clar que vol que Blatter se'n vagi, i per aconseguir-ho ha traçat dues estratègies: demanar-li que dimiteixi i sol·licitar el vot en contra seu. En una reunió que han mantingut aquest matí els presidents de les sis confederacions regionals de la FIFA, Platini ha demanat obertament a Blatter que dimiteixi, i aquest ho ha descartat públicament. "Li he demanat a Blatter que dimiteixi, que se'n vagi, no podem continuar així perquè la imatge és pèssima", ha indicat Platini. "No puc anar-me'n ara quan l'elecció és demà", hauria respost Blatter, segons ha assenyalat Platini. Cap altre president de confederació ha secundat la sol·licitud de renúncia de l'actual president de la FIFA

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut