Jack Warner ha estat detingut després de la investigació de l'FBI (Reuters)
Jack Warner ha estat detingut després de la investigació de l'FBI (Reuters)
Futbol

L'Associació Sud-africana de Futbol nega haver subornat la FIFA per aconseguir el Mundial del 2010

Alts dirigents de la FIFA i d'empreses col·laboradores amb la institució han estat detinguts per corrupció, suborn i blanqueig de diners

Carolina PonsActualitzat

L'Associació Sud-africana de Futbol (SAFA) ha negat que les autoritats del país subornessin directius de la FIFA per aconseguir que Sud-àfrica fos escollida seu del Mundial del 2010.

La reacció de la SAFA es produeix després que una investigació de l'FBI revelés que el govern sud-africà va prometre 10 milions d'euros a l'aleshores vicepresident de la FIFA, Jack Warner, i a dos alts càrrecs més d'aquest organisme. Aquesta revelació va sorgir dins la investigació per corrupció sistèmàtica de divesrsos membres de la FIFA durant les últimes dècades, que s'ha saldat, de moment, amb set persones detingudes.

Dominic Chimhavi, portaveu de la SAFA, ha assegurat que el fet que el país austral fos escollit per a l'edició 2010 es deu al prestigi de personalitats com Nelson Mandela i Desmond Tutu. "Posar sota sospita personalitats de tanta integritat és molt decebedor", ha manifestat el portaveu a EFE.

Diversos sectors de la societat civil han demanat explicacions al govern del país sobre l'escàndol, que entela la imatge de l'èxit de la Copa del Món del 2010, considerada una de les fites de la història recent de Sud-àfrica. De moment, Warner figura entre els 14 acusats per la justícia nord-americana.

Anar al contingut