Platini, al costat de Blatter, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

La UEFA demana ajornar sis mesos les eleccions a la presidència de la FIFA pels escàndols de corrupció

La decisió del màxim organisme del futbol europeu, presidit pel francès Michel Platini, s'ha pres aquest dimecres amb caràcter d'urgència a Varsòvia, on la plana major de la junta directiva de la UEFA es troba per assistir a la final de la Lliga Europa

Actualitzat

La UEFA ha demanat aquest dimecres, després de conèixer els casos de corrupció de diversos dirigents de la FIFA, posposar la celebració de les eleccions al màxim organisme del futbol mundial, segons ha informat el seu secretari general Gianni Infantino.

"Creiem fermament que el Congrés de la FIFA (previst per divendres) hauria d'ajornar les eleccions presidencials per als pròxims sis mesos", ha indicat Infantino en la seva compareixença a l'Hotel Sheraton de Varsòvia.

La decisió del màxim organisme del futbol europeu, presidit pel francès Michel Platini, s'ha pres aquest dimecres amb caràcter d'urgència a Varsòvia, on la plana major de la junta directiva de la UEFA es troba per assistir a la final de la Lliga Europa entre el Sevilla i el Dnipró.

La UEFA, que dóna suport al príncep de Jordània Alí bin al-Hussein en la votació de divendres contra Blatter, entén que després d'aquest escàndol de corrupció no és el millor moment per celebrar aquests comicis.

Detinguts set alts càrrecs de la FIFA

L'escàndol de corrupció que afecta la FIFA pot tenir moltes conseqüències i arrossegar diverses empreses multinacionals. De moment, la investigació afecta catorze persones i s'han detingut sis alts càrrecs de la FIFA; sis d'ells s'han negat a ser extradits als Estats Units, país que encapçala la investigació.

Segons la fiscal general dels Estats Units, els suborns van afectar la designació de Sud-àfrica com a seu del Mundial 2010 i també l'elecció de Joseph Blatter com a president. Loretta Lynch ha anat més lluny i ha assegurat que la corrupció s'ha utilitzat sistemàticament a la FIFA des del 1991.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut