Futbol

Detenen set dirigents de la FIFA per corrupció a Zuric

L'operació s'ha fet a instàncies de la justícia dels EUA, que els acusa de "corrupció generalitzada" en relació amb les adjudicacions de les seus dels dos pròxims Mundials, entre altres temes

Actualitzat

Operació en marxa contra alts càrrecs de la FIFA, a Zuric. Set dirigents de l'organisme han estat detinguts, acusats de corrupció. Els delictes que se'ls imputen serien els de frau i blanqueig de diners. Les detencions s'han fet en un hotel de Zuric i les autoritats nord-americanes ja n'han demanat l'extradició per jutjar-los als EUA. Paralelament, la justícia suïssa també ha obert una investigació per sospites de blanqueig de diners i de gestió deslleial i ha requisat documentació a la mateixa seu de la FIFA.    

L'operació s'ha fet a primera hora del matí al luxós hotel Baur au Lac, a Zuric, on s'allotgen la majoria de membres del comitè executiu de la FIFA, que han de participar a partir de dijous en el congrés de la FIFA i a les posteriors eleccions a la presidència de l'organisme, previstes per divendres. L'operatiu l'ha dut a terme la policia suïssa, però és la justícia nord-americana la que manté càrrecs contra diversos membres de l'executiu per "corrupció generalitzada durant les últimes dècades", en relació amb les adjudicacions de les seus dels dos pròxims Mundials i els acords de màrqueting i explotació dels drets televisius.

Blatter no ha estat requerit, però la seva reelecció perilla

L'actual president de la FIFA, Joseph Blatter, no està requerit per la justícia nord-americana en relació amb aquest cas, que implica fins a 14 dirigents, però aquestes detencions poden condicionar decisivament la seva reelecció com a màxim dirigent de l'organisme en les eleccions de divendres. L'unic concurrent a les eleccions a la presidència de la FIFA amb Blatter és el príncep de Jordània, Ali bin al-Hussein.

Entre els set detinguts fins ara hi ha dos vicepresidents de la FIFA, Jeffrey Webb i Eugenio Figueredo, a més d'Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel i José María Marín. Però en la investigació hi ha implicats també executius de l'àrea de màrqueting i intermediaris externs.  

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut