Ciclisme

McEwen s'adjudica la 2a etapa del Tour, mentre Hushovd recupera el mallot groc

L'australià Robbie McEwen s'ha adjudicat la segona etapa del Tour de França en imposar-se a l'esprint, en el recorregut disputat entre Obernai i Esch sur Alzette, de 223 quilòmetres. El corredor de l'equip Davitamon-Lotto ha estat el més ràpid amb un temps de 5 hores, 36 minuts i 14 segons, per davant del belga Tom Boonen, del Quick Step, i del noruec Tor Hushovd, del Credit Agricole, que recupera el mallot groc de líder. Freire ha entrat quart.

Actualitzat

Després d'aquesta segona etapa, Hushovd recupera el mallot groc que havia cedit a Hincapie en la primera etapa. A la general, Boonen és segon a cinc segons de McEwen, que amb la victòria d'aquest dilluns ha retallat distàncies. El ciclista de l'Illes Balears Alejandro Valverde manté la cinquena plaça a 16 segons del líder.

Cal destacar l'escapada del corredor del Saunier Duval, David de la Fuente, en la segona etapa, tot i que finalment no ha fructificat. De la Fuente ha arribat a ser líder de la cursa i ara és el líder de la muntanya.

La tercera etapa, que es disputarà dimarts, passarà per tres països: Luxemburg, Bèlgica i Holanda, amb un recorregut de 216 quilòmetres que separen Esch Sur Alzette de Valkenburg. En aquest trajecte, els participants passaran per indrets clàssics del Tour com la Haute Levée, un dels punts clau de la Lieja-Bastogne-Lieja i el final a Valkenburg, a prop del mític Cauberg.

Anar al contingut