Maria Vicente es queda sense rècord (EFE)
Atletisme

Tres nuls en el salt de llargada condemnen a Maria Vicente a l'Europeu de Torun

L'atleta catalana suma tres zeros a la prova de salt de llargada i la priven de batre el rècord d'Espanya de pentatló

La mala sort s'ha tornat a acarnissar amb l'atleta catalana Maria Vicente. Tres nuls en el salt de llargada han privat a Vicente d'optar al rècord d'Espanya de pentatló. Les bones sensacions matinals de la catalana als Europeus de Torun han quedat esvaïdes després de la prova disputada aquesta tarda. Tot i que encara quedava per disputar la prova dels 800 metres llisos, Vicente no ha sortit a disputar-la per una lesió al turmell.

La catalana, durant la sessió matinal, havia fet marca personal a la prova de salt d'alçada (1 m 77 cm) i plusmarca personal en el llançament de pes, amb un espectacular 12,40.

Aquest és el segon revés per a l'atleta en poc temps, que recentment, en el campionat d'Espanya, va veure com els encarregats de netejar la fossa en el salt de llargada esborraven la seva trepitjada abans de mesurar-la.

En la jornada d'avui també ha competit la banyolina Esther Guerrero, que afronta el seu tercer europeu en pista coberta. En la prova dels 1.500 m, Guerrero ha aconseguit la Q i s'ha classificat en segona posició a la seva sèrie. Dissabte al vespre disputarà la final.

La representació catalana la completen Xènia Benach, que demà aspira a accedir a les semifinals de 60 m tanques, i Adel Mechaal, que ja va aconseguir el títol en els 3.000 m a Belgrad 2017.

Esther Guerrero s'ha classificat per a la final amb una marca de 4:12.39 (@atletismoRFEA)