Marcus Slaughter
Marcus Slaughter
Bàsquet

Marcus Slaughter declara davant del jutge que el Reial Madrid li va donar el seu fals passaport guineà

El Reial Madrid es va afavorir de la condició de comunitari del pivot per inscriure Campazzo i Ayón com extracomunitaris la segona part de la temporada 20114-15

Actualitzat

Segons ha declarat aquest dimarts davant del jutge el pivot nord-americà Marcus Slaughter, el fals passaport guineà que li va concedir la categoria de jugador comunitari la temporada 2014-15 li va donar el seu propi club, el Reial Madrid. En una informació que ha avançat "El Independiente", Slaughter ha reconegut que va pagar 35.000 euros al seu agent Julian Aranda i no en va tornar a saber res fins que algú del club li va donar el document, sense recordar però qui va ser en concret.

Amb el seu passaport guineà Slaughter va jugar la Copa del Rei, 13 partits de la Lliga Regular de l'ACB i els play-off. El Reial Madrid, que va guanyar aquestes dues competicions, va poder donar els dos llocs d'extracomunitaris al base argentí Facundo Campazzo i al pivot mexicà Gustavo Ayón. L'engany hagués passat desapercebut de no ser per un petit detall: el número de sèrie del passaport guineà d'Slaughter coincidia amb el de la mateixa nacionalitat d'Andy Panko, l'estrella del Baloncesto Fuenlabrada. Tots dos eren falsos.

Aquesta declaració d'Slaughter obre la porta a que el jutge cridi a declarar el Reial Madrid com a beneficiari. Tot i que el jutge únic de l'ACB va decidir arxivar el tema davant la seva judicialització, una condemna del Reial Madrid el podria fer perdre dos dels 4 títols sumats aquella temporada 2014-15. El gran beneficiat seria el FC Barcelona, subcampió dels dos, personat en la causa com a perjudicat esportiu. Els blancs encara conservarien la Supercopa d'Espanya, que Slaughter va disputar com a extracomunitari, i l'Eurolliga, on no hi ha límit de jugadors forans pels equips.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut