Marc Cucurella, entrevistat per TV3
Futbol

Marc Cucurella i la resiliència que condueix a l'èxit

El lateral d'Alella, convocat per la lesió de Gayà, vol aprofitar la seva presència a la selecció espanyola per convèncer Luis de la Fuente que el porti a l'Eurocopa l'estiu que ve

Sebas GuimActualitzat

El lateral esquerre del Chelsea, Marc Cucurella, torna a la selecció espanyola absoluta tres anys després del seu debut, en un atípic partit contra Lituània en què van participar els jugadors de la sub-21, per un contagi en l'equip que tenia previst participar a l'Eurocopa del 2021. L'aleshores jugador del Getafe té ara 25 anys i gaudeix a Stamford Bridge, com a jugador del Chelsea. En una entrevista a TV3, Cucurella confessa que la clau del seu èxit passa per no donar-se mai per vençut.

"El futbol m'ha ensenyat que sempre hi ha solucions, per a tot. Ni tot és bonic, ni tot és dolent. No s'acaba el món si no vas a l'Eurocopa o al Mundial."

 

El maresmenc parla amb el coneixement que dona l'experiència. Cucurella ha viscut diferents moments, al llarg de la seva carrera esportiva, i mai ha abaixat el cap. Unes situacions que l'han fet madurar.

 

Debut efímer al Barça: 7 minuts contra el Múrcia

Valverde li va donar l'alternativa en una eliminatòria de Copa, però no va tornar a comptar amb ell i va haver de canviar d'aires, amb cessions a l'Eibar i el Getafe.

"Va ser complicat perquè no vaig tenir més oportunitats, però són coses que passen. Vaig haver de buscar-me la vida en un altre lloc. Si no hagués passat, potser ara no seria aquí. Allò em va fer madurar, em va permetre conèixer altres futbols i em va fer millor persona i millor jugador."

 

Suplència amb Pochettino al Chelsea, superada amb un canvi de banda

El Chelsea no passa pel seu millor moment i ha viscut molts canvis aquesta temporada. Cucurella, lateral esquerre pur, no entrava en els plans de l'entrenador. Però el desànim no va poder amb ell.

"Ens vam quedar sense lateral dret. Jo no hi havia jugat mai, però el míster em va dir que com m'hi veia, per jugar allà. Li vaig dir que sí, que confiés en mi. I vaig començar a guanyar, tant a la dreta com a l'esquerra."

Cucurella, amb Luis de la Fuente(@sefutbol)

Operació al peu, tres mesos de baixa

El passat mes de novembre, quan es va haver d'operar del peu esquerre, podria haver-se enfonsat. Però quan es va recuperar, va seguir treballant fort i va aconseguir la titularitat. En el segon partit des del pas pel quiròfan, va marcar un gol. Aquelles actuacions li han obert la porta de la selecció espanyola. Inicialment, no havia entrat en la llista de De la Fuente, però una lesió de José Luis Gayà l'ha conduït a Las Rozas.

 

Amb tot aquest bagatge, Cucu segueix mirant el Barça de cua d'ull. I s'alegra de veure com ha canviat l'aposta pels joves talents blaugranes.

"És el que s'ha de fer. Quan un jove entra, en 5 minuts no pot demostrar res, pels nervis, l'emoció i l'adrenalina del debut. Amb temps i paciència es veu que els jugadors de la Masia tenen talent. Estic molt feliç per ells, perquè jo un dia vaig ser com ells. Que tinguin l'oportunitat i la puguin gaudir és una cosa molt maca."

L'exblaugrana estarà pendent de l'eliminatòria de Champions entre el Barça i el PSG. El conjunt parisenc surt com a favorit, però per Cucurella, els catalans tenen una arma molt perillosa.

"Els jugadors joves no tenen aquesta pressió del Barça i juguen per divertir-se, com quan són al parc amb els amics. Això els pot donar un punt extra."

Un punt extra que també té, sempre, Marc Cucurella. Mai és a les travesses, però sempre acaba triomfant.

 

Anar al contingut