Maneta del Barça a l'Eibar (5-0) amb un pòquer de Messi i un gol d'Arthur

En un partit marcat per una xiulada i mocadorada cap a la directiva, Braithwaite ha debutat en la segona part

Laura BruguésActualitzat

Just després que els jugadors saltessin al terreny de joc i que acabés de sonar l'himne, hi ha hagut una sonora xiulada per part de l'afició, que també ha mostrat mocadors blancs dirigits a la directiva. El partit ha començat amb 7 minuts de retard per problemes tècnics de comunicació amb el VAR, temps en què també s'han sentit crits de "Bartomeu, dimissió".

Sobre el terreny de joc, Messi ha agafat la batuta. Ja abans del primer quart d'hora, l'argentí ha marcat l'1-0 en un autèntic golàs amb túnel inclós a Arbilla. Feia quatre partits que Messi no marcava, des del 30 de gener, en els vuitens de Copa contra el Leganés. Als 37 minuts ha arribat el 2-0 de Messi, un altre golàs; l'argentí no ha perdonat des que ha arrancat amb la pilota. I en el minut 40, ha marcat el 3-0. Ha estat en una jugada en què xuta Griezmann, li treu Tejero i Messi aprofita el refús per marcar.

Per al Barça ha estat una primera part còmoda, en què altres jugadors també han tingut ocasions, com Arturo Vidal, Griezmann i Busquets. En tots els casos, però, el porter Dmitrovic ha evitat que la golejada fos més gran abans del descans.

En la represa s'han tornat a sentir xiulets dirigits a la directiva. En la segona part, el Barça ha començat amb una ocasió de Rakitic que Dmitrovic ha enviat a córner. A partir d'aquí, l'Eibar ha diposat d'ocasions per retallar distàncies amb xuts de Cote i Inui, però Ter Stegen les ha pogut resoldre. A més, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Arbilla per joc perillós.

En el minut 72, ha debutat Braithwaite en substitució de Griezmann. El danès ha participat en els dos gols que s'han afegit al comptador del Barça. En el 87, Messi ha signat el pòquer de gols, després d'una passada de Braithwaite que arriba a tocar el porter. I després,  en el 89, el danès xuta a porteria i, el refús de Dmitrovic, l'aprofita Arthur per marcar el 5-0 definitiu. El Barça obté una victòria important abans de visitar el Nàpols –a la Champions– i el Reial Madrid –a la Lliga– la setmana que ve.

Rècord golejador a la Lliga

Amb els cinc gols d'avui, el Barça ha superat el Reial Madrid com l'equip més golejador de la història de la Lliga, amb 6.151 dianes.