Lorenzo, destacat a Jerez. (EFE)
Motor

Lorenzo continua manant i Maverick Viñales haurà d'anar a la classificació al Gran Premi de Jerez

Marc Márquez no ha arriscat i ha quedat setè. Rabat és tercer en Moto2 i, en Moto3, Kent pren el millor temps a Vázquez.

Actualitzat

Jorge Lorenzo ha continuat manant al capdavant de la taula en la tercera i última tanda d'entrenaments lliures per al Gran Premi d'Espanya de MotoGP que diumenge es disputa al circuit de Jerez i en la qual Maverick Viñales haurà de fer la primera classificació.

Lorenzo s'ha acostat molt al rècord de Marc Márquez, 1:38,120, en marcar un 1:38,493 gairebé al final dels entrenaments que li ha valgut la primera posició per davant de l'altre pilot de Yamaha, Pol Espargaró. La tercera plaça ha estat per al britànic Cal Crutchlow, que ha arribat a rodar amb el millor temps en algun parcial de la seva última volta, però ha decidit no continuar i s'ha aturat, pel que va haver de conformar amb la tercera posició. Valentino Rossi, líder del mundial, també ha rodat amb alguns parcials de rècord de volta ràpida, però el registre final l'ha situat sisè.

Fins aquests últims minuts dels entrenaments havia estat Marc Márquez el que havia comandat la classificació, però amb un temps d'1:38,860 al qual ja no ha pogut esgarrapar cap dècima més, el doble campió del món de MotoGP ha anat perdent posicions fins a quedar encasellat en la setena plaça. Maverick Viñales ha acabat en l'onzena posició amb la seva Suzuki i això l'obligarà a disputar la primera classificació per intentar aconseguir una de les dues places que li donin accés a la Q2, com també els succeirà però en posicions més endarrerides tant a Héctor Barberá, catorzè, com a Álvaro Bautista, quinzè.

Kent pren el millor temps en les tandes lliures a Vázquez

Danny Kent ha pres el millor temps a Efrén Vázquez en Moto3. El britànic ha marcat un millor temps d'1:46,497 en la lluita per la primera posició tant al francès Fabio Quartararo com a l'espanyol Jorge Martín, per quedar-se molt a prop del rècord de volta ràpida de la categoria, que té l'australià Jack Miller en 1:46,173 des de la passada temporada.

Quartararo i Martín han estat els anteriors protagonistes, ja que en l'últim tram de la tercera sessió de proves lliures s'han fivcat en una baralla pel cap de la classificació i s'han intercanviat el primer lloc, fins que ha arribat el britànic.

Vázquez ha estat un dels pocs pilots que no ha pogut rebaixar el temps de la primera jornada i això l'ha fet passar de la primera a la vuitena posició, de manera que els canvis realitzats en la seva moto no han semblat massa encertats i ara es troba a gairebé sis dècimes de segon del seu company d'equip Danny Kent.

Després Jorge Martín, en la quarta plaça s'ha situat Jorge Navarro, un altre dels protagonistes destacats de la darrera sèrie lliure, si bé el seu registre l'ha deixat a una mica més de tres dècimes de segon del pilot anglès.

Zarco i Luthi releguen a Rabat a la tercera posició

Johann Zarco i el Thomas Luthi han relegat a la tercera posició Esteve Rabat, que havia començat la jornada com a líder i havia manat durant algunes fases de l'últim entrenament lliure.

El francès, líder del Mundial, ha registrat un 1:42,875, dues dècimes menys que Luthi. Rabat s'ha quedat a 12 mil·lèsimes del suïs. Julián Simón ha estat quart.

Àxel Pons, que no va disputar la cursa de l'Argentina per recuperar-se d'una lesió d'escafoides, ha acabat en una meritòria sisena posició, per davant d'Àlex Rins, que ha tingut una caiguda, sense conseqüències per a la seva integritat física, que han minvat el seu rendiment al final de la tanda de classificació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut