Un moment de la reunió a Barcelona
Un moment de la reunió a Barcelona
Bàsquet

L'Eurolliga presenta als clubs les seves propostes per renovar-se davant l'intent de la FIBA de crear una Lliga de Campions

Coincidint amb el quinzè aniversari de la gran competició europea de clubs, el seu màxim responsable ha presentat les línies mestres de la seva reformulació. La proposta de la FIBA de crear una nova competició per als campions de les lligues europees és una bona motivació per fer canvis.

Actualitzat

Representants dels 11 equips europeus amb llicència A (amb la participació assegurada a llarg termini) a l'Eurolliga s'han reunit aquest dimarts al matí a un hotel de Barcelona per escoltar la presentació que Jordi Bartomeu, director executiu de la competició, els ha fet d'un nou model esportiu i comercial de la màxima competició europea de clubs.

Davant dels enviats del FC Barcelona Lassa, Madrid i Laboral Kutxa com a clubs ACB i també dels de l'Anadolu EFES, el CSKA de Moscou, l'EA7 Emorio Armani de Milà, el Fenerbahçe Ulker, el Maccabi de Tel Aviv, l'Olympiacos, el Panathinaikos i el Zalgiris Kaunas, Bartomeu ha desglossat un possible nou sistema de competició pel que fa al model esportiu i ha explorat noves vies comercials en relació amb l'acord amb IMG, que ara mateix té els drets de l'Eurolliga.

Aquesta reunió és una reacció a la proposta de la FIBA de crear una Lliga de Campions que arrencaria la temporada 2016-17. La FIBA ofereix als clubs una associació al 50%, amb un mínim de 30 milions d'euros garantits a repartir entre els equips participants, i amb capacitat de decisió sobre els aspectes importants de la nova competició. En cas de seguir endavant amb la idea, no seria la primera vegada que coexistissin una competició organitzada per la FIBA i una altra pels clubs. Va passar la temporada 2000-01, amb l'Eurolliga i l'efímera Suprolliga.

Anar al contingut