Espanyol

L'Espanyol perd el cap a Màlaga (4-0) i ja és a cinc punts de la permanència

La situació de l'Espanyol empitjora setmana rere setmana i la seva caiguda lliure sembla que no té final. Aquest diumenge, tot i gaudir d'ocasions clares de gol durant la primera part, va cedir una golejada escandalosa al camp del Màlaga (4-0), amb una actuació lamentable de la defensa, i ha sumat la desena setmana consecutiva sense guanyar. A sobre, la distància amb la zona de permanència s'ha ampliat fins als cinc punts. I dimecres, el Barça. Això pinta molt malament.

L'inici del partit va ser un malson per a l'Espanyol. El Màlaga combinava fàcilment i posava a prova Kameni en xuts des de la frontal. Amb més o menys encert, el porter camerunès va saber evitar el gol en els llançaments de Baha, Apoño i Lolo.

L'Espanyol va comprendre que si es quedava molta més estona tancat a l'àrea li acabaria caient el gol en contra. Així que va fer un pas endavant i es va demostrar a si mateix que era capaç de crear perill. Els pericos van fregar el gol en tres ocasions. Les dues primeres, en rematades de Luis García que van marxar desviades. La tercera, la més clara, un cop de cap desafortunat de Nené, que va enviar la pilota al porter quan aquest estava absolutament descol·locat.

Un equip que es troba en descens i perdona ocasions tan clares ho acaba pagant. I això és el que li va passar a l'Espanyol. Just després de l'oportunitat de Nené, el Màlaga va trenar una bonica acció d'atac col·lectiva que Adrián va culminar en gol amb un xut ras, davant el qual Kameni no va poder fer-hi res. 1-0 en el descans i la moral per terra.

Tocats i enfonsats

Però, malauradament, l'Espanyol encara no havia tocat fons. Deu minuts després de la represa, Adrián va trencar la cintura de Lacruz en una jugada a la línia de fons i el navarrès es va veure obligat a agafar-lo en un acte reflex. Penal, groga per la protesta de Moisés Hurtado i gol d'Apoño que suposava el 2-0.

Mané no tenia més remei que cremar les naus, i això és el que va fer. De seguida va donar entrada a Coro i Valdo en un intent a la desesperada d'oxigenar el joc d'atac de l'Espanyol, que tenia la pilota, però no sabia ben bé què fer-ne. La realitat és que Coro va crear incertesa en la defensa andalusa, fins al punt de tenir una bona oportunitat en el minut 63, però la seva volea des de la frontal va sortir un pèl desviada per sobre del travesser.

Tot plegat, un miratge. El Màlaga no va patir gens per conservar el seu avantatge i, a sobre, Lacruz va tornar a cometre penal, ara sobre Baha. El mateix Baha va fer el 3-0 després que Kameni hagués aturat el llançament, però l'àrbitre el va fer repetir perquè els jugadors de l'Espanyol havien entrat a l'àrea abans d'hora. Al temps afegit, Albert Luque va arrodonir una golejada vergonyosa en aprofitar un refús de Kameni per fer el 4-0.

Sigui com sigui, desena jornada sense guanyar, la permanència cada cop més lluny i, a l'horitzó, el Barça en els quarts de la Copa del Rei. N'hi ha per tremolar.