El Barça passa per sobre del Dépor (5-0) i completa la millor primera volta de la història de la Lliga

El Barça va camí de batre tots els rècords històrics de la Lliga. Els blaugranes han golejat sense problemes el Deportivo per 5-0 en una nova exhibició ofensiva de l'equip de Pep Guardiola i amb un total de 50 punts han completat la millor primera volta de la història de la competició, superant el registre del Madrid de Bernd Schuster la temporada passada. Messi i Eto'o i Henry, per partida doble, han estat els golejadors d'un conjunt blaugrana que s'ha tornat a mostrar molt superior a un rival entregat. Aranzubia, que ha acabat expulsat, ha estat el millor dels gallecs i ha evitat una golejada d'autèntic escàndol.

El Barça de Pep Guardiola és insaciable. A cada jornada que passa, l'equip blaugrana continua destrossant rècords històrics a la Lliga. L'últim, el de rècord de punts en una primera volta del campionat. Ni més ni menys que 50 sobre els 57 punts que s'han disputat fins ara, superant d'aquesta manera la xifra que va aconseguir la temporada passada el Reial Madrid de Bernd Schuster.

El Deportivo, que arribava al Camp Nou com un dels equips en millor forma, s'ha hagut de rendir davant la gran superioritat d'un Barça imponent. Els gallecs només han estat un convidat de pedra en una nova exhibició dels blaugrana. En una primera part clamorosa, el Barça ha passat per sobre del seu rival i al descans s'ha arribat amb un concloent 3-0 que encara hauria pogut ser més ampli si no hagués estat per les bones intervencions d'Aranzubia, sens dubte el millor del seu equip tot i els tres gols encaixats en els primers 45 minuts.

Ja als 35 segons de joc el porter basc ha evitat el primer gol d'Henry, que ha rematat massa centrat una centrada de la mort de Messi. El domini del Barça ha estat insultant i el Dépor només ha pogut mirar com el seu rival arribava una i altra vegada amb perill sobre la seva àrea. Eto'o també ha estat a punt d'inaugurar el marcador però després d'una gran jugada individual el seu xut s'ha perdut fregant el pal. I en el minut 20 ha arribat l'1-0 obra de Leo Messi. L'argentí ha protagonitzat una de les seves endiablades diagonals i després de deixar enrere a tots els rivals que li han sortit al pas ha enviat la pilota al fons de la xarxa. El públic del Camp Nou de nou s'ha tornat a rendir als peus del seu ídol.

Si el panorama començava a ser negre per als visitants, encara ha estat pitjor quan en el minut 25 Guardado s'ha retirat lesionat i en el 26, Henry ha fet el segon. El francès ha rematat de cap una centrada espectacular d'Alves amb l'exterior del peu. Però el Barça no n'ha tingut prou i fins al descans ha continuat castigant sense pietat a un Deportivo entregat. Messi i Eto'o han perdonat dues clares ocasions per fer el tercer. Un gol que ha acabat arribant en el minut 41 per mitjà del mateix Eto'o. El davanter camerunès també s'ha volgut afegir a la festa i ha fet el 3-0 afusellant a plaer un refús en curt d'Aranzubia a un cop de cap anterior de Keita.

Dos gols més després del descans

Després d'una primera part espectacular, en la represa el Barça ha aixecat una mica el peu de l'accelerador. Tot i això, els blaugrana han seguit dominant a plaer i Messi ha pogut fer el quart però ha trobat de nou amb un inspirat Aranzubia. No ha estat fins al minut 54 quan el Dépor ha fet el seu primer xut entre els tres pals. Valdés, gairebé un espectador més, ha hagut d'intervenir per aturar una rematada de Zé Castro a la sortida d'un córner.

Només ha estat un miratge. El Barça ha continuat insistint i Iniesta, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha fet una bona rematada, però Aranzubia ha respost amb una nova aturada de mèrit. I en els últims deu minuts, els blaugranes encara han tingut temps per culminar la maneta de gols. En el 82, Henry ha acabat una gran jugada de saló entre Iniesta i Xavi i, en el 84, Puyol ha estat objecte d'un clar penal que ha provocat l'expulsió d'Aranzubia. Sense més canvis per fer, Juan Rodríguez s'ha hagut de posar sota els pals i només ha pogut veure com Eto'o ha transformat sense problemes la pena màxima. Un 5-0 que ha servit per tancar de forma brillant una primera volta de rècord.