Espanyol

L'Espanyol encaixa una dolorosa derrota davant l'Osasuna i continuarà penúltim (0-3)

L'Espanyol ha patit una cruel derrota davant el cuer, l'Osasuna, que talla la bona ratxa de quatre partits sense perdre i que mantindrà els blanc-i-blaus penúltims una setmana més (0-3). Els de Pochettino han jugat només a ràfegues i s'han estavellat davant d'un rival ben plantat al darrere i letal en atac. Cejudo a la primera part i Kike Sola i Onwu a les acaballes han fet els gols del matx, que deixen un marcador molt dolorós per a l'Espanyol. Al final, escridassada general per l'equip i també per la llotja quan només queden nou dies per les eleccions a la presidència.

Com es preveia, Longo s'ha quedat a la banqueta i Stuani ha estat el 9 titular. Pochettino ha apostat també per Víctor Sánchez i Forlín, absents a Anoeta, i Cristian Gómez per conformar un trivot al mig del camp que no ha funcionat en cap moment.

L'Osasuna, cuer i amb sis baixes, s'ha presentat pressionant sense complexos des de l'inici. En els primers tres minuts ha servit tres còrners. L'Espanyol s'ha recuperat gràcies a Verdú i Sergio García, que han començat a trobar-se i a generar perill. Un xut de cadascun han animat la graderia.

El primer cop dur

El conjunt navarrès no s'ha atemorit i ha creat la primera gran ocasió en un cop de cap de Kike Sola des de prop que ha tret de forma excel·lent Cristian Álvarez. I al 21, en el "minut Jarque", còrner per a l'Osasuna i Cejudo, lliure de marcatge, bat el porter argentí amb un cacau creuat. Un altre gol a pilota aturada, la xacra de l'equip de Pochettino.

Curiosament, els aplaudiments per a l'etern capità han continuat fins que ha acabat el minut. I aleshores, allau de xiulets a l'equip pel gol encaixat. Mai cap rival havia marcat a Cornellà-el Prat en el moment sagrat de l'espanyolisme.

Canvi tàctic

Pochettino ha mogut peces per mirar de reactivar el joc d'atac: Víctor Sánchez al lateral dret i Sergio García a l'extrem esquerre. I el canvi ha tingut un efecte immediat.

Víctor Sánchez, a passada genial del barceloní dins de l'àrea petita, ha tingut l'empat a les botes al minut 38. Sergio García ha donat una altra opció a Stuani al 39 que aquest ha rematat a l'exterior de la xarxa. I Verdú ha tingut l'última al 43 en un xut lleugerament alt després d'una centrada perfecta de Víctor Sánchez, que ha revifat a la banda.

A la represa, Simao ha entrat per Forlín en una aposta clara de Pochettino per tenir dues bandes ben esmolades juntament amb la de Sergio García.

Dos pals… i el 0-2

El tècnic argenti també ha substituït Cristian Gómez per Longo al minut 57. I la primera rematada del "bambino" ha anat al travesser. Poc després, nova topada al pal en un xut de Verdú. L'empat semblava a tocar.

Paradoxes de la vida, al minut 63 el geni de l'Eixample perd una bola en defensa, Kike Sola la controla, dribla Cristian i fa el 0-2. Cornellà-el Prat ha quedat glaçat.

Agonia final

L'Espanyol ha pressionat però sense crear perill. L'Osasuna ha esperat la seva ocasió, que ha arribat als 32 minuts en una passada llarga per Ownu, Colotto ha fallat en el tall, al mig del camp i el davanter del conjunt navarrès ha superat Cristian per sota.

Cornellà-el Prat ha abaixat els braços i molts aficionats han començat a marxar. Molts dels que s'han quedat han demanat dimissions, entre elles la de Pochettino, i han mostrat mocadors a la llotja. Probablement Joan Collet haurà estat el candidat més perjudicat per aquesta dura derrota.